Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στο όριο ηλικίας των ταξί

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, είπε ότι παρά το γεγονός ότι η πρωτεύουσα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για τις εκπομπές αερίων  μέχρι το 2025, και επαινώντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η βιομηχανία ταξί για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένος να συζητήσει τη δυνατότητα αναθεώρησης του τρέχοντος ανώτατου ορίου ηλικίας των οχημάτων ταξί. Ο Χαν είπε ότι η σταδιακή προσέγγιση των ορίων ηλικίας των ταξί, βοηθά στη διασφάλιση ότι η πόλη βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών NOx από τα πιο ρυπογόνα οχήματα ταξί που χρησιμοποιούν ντίζελ.

«Η σταδιακή προσέγγιση των ορίων ηλικίας των ταξί – δήλωσε ο Sadiq Khan- βοηθά να διασφαλιστεί ότι είμαστε σε καλό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών ΝΟx από τα ταξί κατά 65 % σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2013. Αυτό, με άλλα μέτρα, θα οδηγήσει το Λονδίνο σε συμμόρφωση με τα νόμιμα όρια για το διοξείδιο του αζώτου το αργότερο έως το 2025, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την ποιότητα του αέρα που εκπονήθηκε το 2017.

Από την 1η Νοεμβρίου 2019 ορίστηκε η μέγιστη ηλικία λειτουργίας ταξί, έτσι ώστε κανένα ταξί να μην έχει άδεια να λειτουργεί πέρα από το σχετικό όριο ηλικίας.

Για παράδειγμα, μετά την 1η Νοεμβρίου 2019, ένα ταξί ηλικίας άνω των 14 ετών, σύμφωνα με την ημερομηνία που καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στο DVLA, δεν θα είχε άδεια, καθώς θα λειτουργούσε πέραν του ορίου ηλικίας των 15 ετών.

Αλλαγές στα όρια ηλικίας των οχημάτων ταξί: Μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 1ης Νοεμβρίου 2022, το όριο ηλικίας των ταξί Euro 2, 3, 4 και 5 diesel μειώνεται κατά ένα έτος, κάθε χρόνο.  Το όριο ηλικίας για  ταξί με μηδενικές εκπομπές (ταξί ZEC) και οχήματα Euro 6 θα παραμείνει σταθερά στα 15 έτη.

Τα όρια ηλικίας ταξί για ταξί με άδεια φαίνονται στον παρακάτω πίνακα (φωτο):

\"\"

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...