Σκωτία : προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος των οδηγών ταξί

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ενημέρωσε  τους φορείς εκμετάλλευσης ταξί της χώρας ότι δεν θα προσφερθεί νέο πακέτο οικονομικής υποστήριξης λόγω COVID-19. Τα νέα άφησαν τα μέλη της βιομηχανίας ταξί σοκαρισμένα και απογοητευμένα, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης αναζητούν απεγνωσμένα οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν και να ανακάμψουν από τις τρομερές επιπτώσεις που είχε η παγκόσμια πανδημία.

Ένας εκπρόσωπος της Unite the Union Cab Section δήλωσε: «είμαστε απογοητευμένοι με την είδηση  ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην  διατεθούν χρήματα στους οδηγούς  ταξί για να μετριαστεί ο καταστροφικός αντίκτυπος του Covid.  Η Kate Forbes, υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις προτάσεις της Unite για άμεση βοήθεια.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση παρείχε επαρκή κεφάλαια για να βοηθήσει τον κλάδο μας. Ωστόσο, η κατανομή των χρημάτων άφησε πολλά παράπονα. Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε η υπουργός  τι έχει συμβεί με την απόδοση 20 εκατομμυρίων £ από το ταμείο υποστήριξης για τα  ταξί , μας ενημέρωσε ότι αυτό το ποσό  θα επιστραφεί  στην κυβέρνηση της Σκωτίας. Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση της Σκωτίας θα τα παραδώσει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν δόθηκε μια  διαφανής απάντηση. «Κάποιοι άλλοι τομείς μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα χρήματα.»

«Η Unite προετοιμάζει την απάντησή της με μια  εκστρατεία για δίκαιη μεταχείριση της βιομηχανίας μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Ο Dougie McPherson, Πρόεδρος της  Ένωσης Ταξί της Γλασκόβης, τόνισε: «Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση που αφήνει τους οδηγούς ταξί χωρίς βοήθεια. Τα χρήματα –μας είπαν –  θα διατεθούν αλλού. »

\”Η Ομοσπονδία Ταξί της Σκωτίας υπέβαλε μια λεπτομερή πρόταση βασισμένη σε έρευνες και αριθμούς και εξέφρασε μια ρεαλιστική άποψη ως προς το ποια χρηματοδότηση θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη και θα ήταν απολύτως απαραίτητη.

\”Ενώ μας πληροφόρησαν  ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή, είμαστε πολύ πρόθυμοι να συνεχίσουμε αυτήν τη συζήτηση για λογαριασμό των εμπλεκόμενων φορέων μετά την περίοδο των εκλογών και μόλις σχηματιστεί μια νέα διοίκηση.

\”Γνωρίζουμε  ότι όλοι οι επαγγελματικοί τομείς επηρεάζονται από το τρέχον οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς τον Covid-19, η συνέχεια για το  ταξί είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η υποστήριξη και η συνεργασία της κυβέρνησης τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό  επίπεδο είναι σημαντική εάν η πόλη της Γλασκόβης φιλοδοξεί να διατηρήσει μια ασφαλή δημόσια υπηρεσία ταξί κατάλληλη για το μέλλον. \”

Η Kate Forbes, υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα χρήματα για μια δεύτερη εθνική επιχορήγηση σε όλους τους επιλέξιμους παραλήπτες των ταξί και των αυτοκινήτων ιδιωτικής μίσθωσης.

Η Kate Forbes δήλωσε στο  tweeter: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν μπορώ να κάνω ανακοινώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης της Σκωτίας σχετικά με τις επιχορηγήσεις επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ταξί. Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εάν επανεκλεγούμε θα διπλασιάσουμε τη ενίσχυση για τα ταξί (η πρώτη επιχορήγηση  ήταν 1.500 £ ).

«Τα προγράμματα υποστήριξης των επιχειρήσεων προορίζονται για να βοηθήσουμε αρκετούς κλάδους. Θα χρησιμοποιήσουμε τυχόν διαθέσιμα χρήματα στο πρόγραμμα για τα ταξί. Αυτό αποτελεί απάντηση στα δημόσια σχόλια ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν συμφωνεί για περαιτέρω επιχορηγήσεις στα ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...