Wilma Russey : Η πρώτη γυναίκα οδηγός ταξί της Νέας Υόρκης

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να τιμήσουμε μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία στην ιστορία της Νέας Υόρκης και των επιβατικών μεταφορών γενικότερα. Την 1η Ιανουαρίου 1915, η Wilma K. Russey έγινε πρωτοπόρος στον τομέα των μεταφορών ξεκινώντας την καριέρα της ως πρώτη γυναίκα οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη. «Ο πρώτος θηλυκός οδηγός της Νέας Υόρκης ξεκινά τη δουλειά του την Πρωτοχρονιά», έγραφε ο τίτλος στην έκδοση της επόμενης ημέρας των New York Times.

Η  Russey, η  οποία  είχε εργαστεί για περισσότερο από ένα χρόνο ως μηχανικός αυτοκινήτων στο Dalton\’s Garage στην West 50th Street της πόλης, άρχισε να εργάζεται ως οδηγός ταξί κοντά στο Μπρόντγουεϊ.  Μια ομάδα ανδρών, που ήθελαν να έχουν την τιμή να είναι οι πρώτοι επιβάτες της, ζήτησαν από τη Russey να τους οδηγήσει για μια σύντομη βόλτα στον περίφημο δρόμο της Νέας Υόρκης. \”Το αυτοκίνητο ταξίδεψε στο Μπρόντγουεϊ, δημιουργώντας  αίσθηση \”, ανέφερε η New York Times. «Στη συνέχεια, η κυρία Russey παρέλαβε τον πρώτο της ναύλο.

Η Russey άνοιξε το δρόμο για άλλες γυναίκες  που ήθελαν να ακολουθήσουν παρόμοια σταδιοδρομία στις μεταφορές και το έκανε με έναν αξιοζήλευτο συνδυασμό εξειδίκευσης και αγάπης. Τα τυπικά ενδύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας – συμπεριλαμβανομένων μαύρων δερμάτινων γαντιών, και καπέλο – δημιούργησαν πρότυπο για τις επόμενες γενιές γυναικών οδηγών ταξί.

 Επιπλέον, το ισχυρό της υπόβαθρο ως μηχανικός, της έδωσε ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με πολλούς από τους συναδέλφους οδηγούς ταξί, όταν έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες επιτόπου επισκευές αυτοκινήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...