Η Uber βυθίζεται στο χρηματιστήριο αφού έχασε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο

Ο μεγαλύτερος πάροχος  VTC  υπηρεσιών στον κόσμο, είδε τον κύκλο εργασιών του να πέφτει κατά 29% υπό την επίδραση της πανδημίας. Η Uber τιμωρήθηκε σοβαρά αυτήν την Πέμπτη το βράδυ στη Wall Street, αφού ανέφερε απώλεια 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο και τα έσοδα μειώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η μετοχή έχασε έως και 5,04% λίγο πριν από τις 8:30 μ.μ.  κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών . Η  καθαρή ζημιά ανά μετοχή διαμορφώθηκε στα 1,02 $, ακόμη μεγαλύτερη από τα 86 σεντ που αναμενόταν από τις αγορές. Ο κύκλος εργασιών του παγκόσμιου ηγέτη στην κράτηση ιδιωτικών αυτοκινήτων με οδηγό (VTC) έχει εν τω μεταξύ υποχωρήσει 29% υπό την επίδραση της πανδημίας.

Η ζήτηση για ταξίδια με οδηγό, ήταν πτωτική ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού και ακύρωσης των περισσότερων εκδηλώσεων και ταξιδιών. Τα έσοδα από αυτήν τη δραστηριότητα μειώθηκαν κατά 67%  και στα 790 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Η παράδοση φαγητού στο σπίτι, των οποίων τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη μείωση. Αυτή η δραστηριότητα, έφερε σχεδόν διπλάσιο εισόδημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου από την υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...