Σύντομη ιστορία του ταξί

Πριν από την εφεύρεση του αυτοκινήτου, η δημόσια μίσθωση οχημάτων ήταν ήδη σε ισχύ. Το 1640, στο Παρίσι, ο Nicolas Sauvage προσέφερε αμαξίδια και οδηγούς για ενοικίαση. Το 1635, ο νόμος  Hackney ήταν ο πρώτος νόμος που ψηφίστηκε με αποκλειστικό αντικείμενο την μεταφορά επιβατών.

Ταξίμετρο

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ετυμολογία της λέξης ταξί προέρχεται από  τη λέξη ταξίμετρο. Το ταξίμετρο είναι το όργανο που μετρά την απόσταση ή τον χρόνο που διανύει ένα όχημα και επιτρέπει τον καθορισμό ακριβούς ναύλου. Το ταξίμετρο επινοήθηκε από τον Γερμανό εφευρέτη Wilhelm Bruhn το 1891.

Daimler Victoria

Η Gottlieb Daimler δημιούργησε το πρώτο ταξί στον κόσμο το 1897. Ονομάστηκε  Daimler Victoria. Το ταξί ήταν εξοπλισμένο με τον πρόσφατα εφευρεθέντα μετρητή ταξί. Στις 16 Ιουνίου 1897, το ταξί Daimler Victoria παραδόθηκε στον Friedrich Greiner, επιχειρηματία της Στουτγάρδης, ο οποίος ξεκίνησε την πρώτη παγκόσμια μηχανοκίνητη εταιρεία ταξί.

Το πρώτο  ατύχημα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1899, καταγράφηκε το πρώτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πρώτος αμερικανός που πέθανε σε τροχαίο ατύχημα  ήταν ο εξηνταοχτάχρονος Henry Bliss. Το αυτοκίνητο ήταν Ταξί, ένα από τα – περίπου-  εκατό  που λειτουργούσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης εκείνο το έτος.

Κίτρινο Ταξί

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί,  Χάρι Άλεν ήταν ο πρώτος που είχε κίτρινα ταξί. Ο Άλεν ζωγράφισε το ταξί του κίτρινο για να ξεχωρίσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...