ΗΠΑ: Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Uber παίρνει άδεια για να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία της κουνιάδας του, Κάμαλα Χάρις

Ο Τόνι Γουέστ, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Uber Technologies Inc. και γαμπρός της νυν αντιπροέδρου και υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, παίρνει προσωρινή άδεια από την εταιρεία για να υποστηρίξει εθελοντικά την προεδρική της υποψηφιότητα.

Ο Γουέστ θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 17 Αυγούστου, για να συμμετάσχει εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία με την προσωπική του ιδιότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Uber την Παρασκευή, η οποία δεν κατονομάζει την προεδρική υποψηφιότητα της Χάρις ή την ημερομηνία επιστροφής. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Γουέστ στην εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg News, επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου.

«Ενώ αγαπώ τη δουλειά μου, την ομάδα μου και τον θετικό αντίκτυπο που έχει η Uber στον κόσμο, πάντα πίστευα ότι η οικογένεια έρχεται πρώτη», έγραψε ο Γουέστ. «Έτσι, αποφάσισα να αφοσιωθώ πλήρως στην υποστήριξη της οικογένειάς μου και της κουνιάδας μου στην προεκλογική εκστρατεία». Ο Γουέστ δήλωσε ότι δεν θα έχει επίσημο ρόλο ή τίτλο στην εκστρατεία, ούτε θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. «Θα ενεργώ ως μέλος της οικογένειας, κάποιος που μπορεί να μιλήσει για την αντιπρόεδρο από τη σκοπιά εκείνου που τη γνωρίζει εδώ και δεκαετίες», είπε, διευκρινίζοντας ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην Uber μετά την προεκλογική εκστρατεία.

Πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας κατά την προεδρία Ομπάμα, ο Γουέστ είναι παντρεμένος με τη Μάγια Χάρις, τη μικρότερη αδελφή της αντιπροέδρου. Βρίσκεται συχνά στο πλευρό της αντιπροέδρου από τότε που έγινε υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία, όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του στις 21 Ιουλίου.

Ο Γουέστ διαδραμάτισε βασικό ρόλο κατά την ατυχή προεκλογική καμπάνια της Χάρις για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος το 2020, την οποία διαχειριζόταν η αδελφή της. Εντάχθηκε στην Uber το 2017, ως ανώτερος αντιπρόεδρος, επικεφαλής νομικός και εταιρικός γραμματέας. Πριν, ήταν εταιρικός γραμματέας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας PepsiCo Inc.

Στην Uber, ο Γουέστ χειρίστηκε υποθέσεις υψηλού προφίλ και διακανονισμούς με γενικούς εισαγγελείς Πολιτειών για να διατηρήσει το καθεστώς των οδηγών της εταιρείας ως ανεξάρτητους εργολάβους και όχι ως υπαλλήλους, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση του βασικού επιχειρηματικού μοντέλου της Uber.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *