Λονδίνο: Oι ασφαλιστικές αρνούνται την ανανέωση συμβολαίων στους οδηγούς μαύρων ταξί άνω των 70 ετών

London black cab driver Matt Westfall, 52, poses for a photo during a Reuters interview in London, Britain, March 28, 2022. REUTERS/Tom Nicholson

Εντείνονται οι ανησυχίες στον κλάδο των παραδοσιακών ταξί, σχετικά με την αυξανόμενη δυσκολία των οδηγών άνω των 70 ετών να συνάψουν ασφαλιστικά συμβόλαια. Πολλοί έμπειροι οδηγοί αντιμετωπίζουν πλέον την άρνηση των εταιρειών για ανανέωση των συμβολαίων τους αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της ηλικίας τους και ανεξάρτητα από το ιστορικό οδήγησής τους.

Αυτή η ανησυχητική τάση έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης ανόδου της τιμής των ασφαλίστρων, τα οποία έχουν αυξηθεί έως και κατά 30%, έως και κατά 3.000 λίρες ετησίως, αυξάνοντας έτσι και τις τιμές ενοικίασης. Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι βετεράνοι ταξιτζήδες εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε κρίσιμο ζήτημα στον κλάδο.

Η αύξηση των τιμών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ταξί αποδίδεται σε διάφορους βασικούς παράγοντες:

1. Αύξηση του κόστους αποζημιώσεων: Το κόστος διακανονισμού των αποζημιώσεων έχει αυξηθεί, λόγω των υψηλότερων εξόδων επισκευής των οχημάτων, των ιατρικών και των νομικών εξόδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλιστές να μετακυλύουν το κόστος στους ασφαλισμένους.

2. Παραπλανητικές αποζημιώσεις: Έχει παρατηρηθεί αύξηση των δόλιων απαιτήσεων, ιδίως με τη μορφή της «εικονικής σύγκρουσης». Αυτό αυξάνει τον συνολικό κίνδυνο για τους ασφαλιστές, ωθώντας τους να αυξήσουν τα ασφάλιστρα.

3. Ρυθμιστικές αλλαγές: Οι νέοι κανονισμοί και οι νομικές απαιτήσεις επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης. Για παράδειγμα, οι αλλαγές στους νόμους περί αξιώσεων για σωματικές βλάβες ή οι αυστηρότερες απαιτήσεις αδειοδότησης αυξάνουν τα ασφάλιστρα.

4. Συνθήκες της αγοράς: Η ανταγωνιστική δυναμική της ασφαλιστικής αγοράς επηρεάζει την τιμολόγηση. Λιγότεροι ασφαλιστές στην αγορά ή αυξημένη αντίληψη κινδύνου μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερα ασφάλιστρα.

5. Αυξημένη κυκλοφορία και ατυχήματα: Ο μεγαλύτερος όγκος κυκλοφορίας και τα ποσοστά ατυχημάτων σε αστικές περιοχές όπως το Λονδίνο δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλότερου κινδύνου για τους οδηγούς ταξί, οδηγώντας σε αυξημένα ασφάλιστρα.

6. Δημογραφικά στοιχεία των οδηγών: Οι ασφαλιστές ενδέχεται να θεωρούν τους ηλικιωμένους οδηγούς ως οδηγούς υψηλότερου κινδύνου, παρά την εμπειρία τους. Αυτή η δημογραφική αλλαγή, σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού των οδηγών, επηρεάζει το συνολικό κόστος ασφάλισης.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων δημιουργεί ένα δύσκολο περιβάλλον για την ασφάλιση ταξί, με αποτέλεσμα τις σημαντικές αυξήσεις ασφαλίστρων που παρατηρούνται σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *