Ιταλία: Απεργία των ταξί σε όλη τη χώρα στις 21 Μαΐου

Τα συνδικάτα των οδηγών ταξί επιβεβαίωσαν την πραγματοποίηση της εθνικής απεργίας του κλάδου που είχε ήδη προκηρυχθεί για τις 21 Μαΐου, λέγοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένα από τη συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ενώσεις Unica Cgil, Fast, Ugl, Uti, Tam, Claai union artisans, Satam, Orsa, Uritaxi, Atlt, Ati Taxi, Sitan Atn, Usb Taxi, Unimpresa και Federtaxi Cisal αναφέρουν σχετικά: «Σήμερα στο υπουργείο πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις των εκπροσώπων των συνδικάτων ταξί με τον υπουργό Urso ο οποίος, δεν παρείχε διαβεβαιώσεις για την πορεία των μέτρων που προτίθεται να λάβει. Οι εθνικοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη καλέσει σε απεργία για τις 21 του τρέχοντος μηνός. Απεργία που δεν ανακαλείται, καθώς οι διαβεβαιώσεις του υπουργού δεν ήταν επαρκείς».

«Οι υπουργοί πέταξαν το μπαλάκι στο Υπουργείο Μεταφορών για τα κείμενα των εκτελεστικών διαταγμάτων. Μέχρι σήμερα, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δεν έχουν ακόμη ιδέα για το ποια είναι τα κείμενα των διαταγμάτων, τα οποία είναι θεμελιώδη για την πραγματική προστασία της δημόσιας υπηρεσίας», λέει ο Νίκολα Ντι Τζάκομπε της Unica Taxi Cgil. «Το σίγουρο είναι ότι αν το τελικό κείμενο των διαταγμάτων είναι αυτό που διαβάζουμε, η απελευθέρωση της δημόσιας υπηρεσίας θα είναι γεγονός και η απεργία της 21ης Μαΐου θα είναι μόνο το πρώτο βήμα μιας κινητοποίησης διαρκείας. Η αδράνεια της κυβέρνησης πρέπει να αποτελεί αιτία ανησυχίας για κάθε Ιταλό οδηγό ταξί. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου, για την υπεράσπιση της εργασίας και του δικαιώματος του χρήστη στη δημόσια υπηρεσία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε τις ανησυχίες της κυβέρνησης για τη χαμηλή διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων που εκτελούν τις δημόσιες συγκοινωνίες στις μεγάλες ιταλικές πόλεις, ιδίως ενόψει σημαντικών γεγονότων, όπως το Ιωβηλαίο της Ρώμης το 2025. «Ο υπουργός παρουσίασε επίσης τις καινοτομίες που θέσπισε το διάταγμα Ecobonus 2024 υπέρ της κατηγορίας, όπως το διπλασιασμένο κίνητρο για τους κατόχους αδειών κυκλοφορίας που θα αγοράσουν φέτος ένα νέο πράσινο και βιώσιμο όχημα», αναφέρει το υπουργείο. «Ως εκ τούτου, ο υπουργός κάλεσε την κατηγορία να υποβάλει κάθε πρόταση που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών ταξί προς όφελος των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *