Η ινδική πλατφόρμα Ola Cabs αποσύρεται από τις διεθνείς αγορές

Η ινδική πλατφόρμα κινητικότητας Ola Cabs διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η εταιρεία στρέφει την προσοχή της στην εγχώρια δραστηριότητά της.

«Η εταιρεία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και παραμένουμε κερδοφόροι και ηγέτες στον τομέα μας στην Ινδία. Το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό -όχι μόνο στην προσωπική κινητικότητα αλλά και για τις πλατφόρμες διαμοιρασμού διαδρομών και υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επέκταση στην Ινδία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ola στα μέσα ενημέρωσης. «Με αυτή τη σαφή εστίαση, επαναξιολογήσαμε τις προτεραιότητές μας και αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από τις διεθνείς αγορές – το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία».

Οι πελάτες της Ola στην Αυστραλία άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις την περασμένη Τετάρτη, οι οποίες ανέφεραν ότι η εταιρεία θα διακόψει τις δραστηριότητές της από τις 12 Απριλίου. Η εταιρεία έστειλε και στους συνεργαζόμενους οδηγούς της με e-mail την ίδια είδηση, προσθέτοντας ότι όλο το διαφημιστικό υλικό της Ola θα πρέπει να καταστραφεί και να απομακρυνθεί από τα οχήματα. Οι προσπάθειες κράτησης ταξί μέσω της Ola στην Αυστραλία είχαν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος που αποκάλυπταν ότι η εταιρεία δεν εξυπηρετεί πια την τοποθεσία.

Η αποχώρηση αφήνει την Uber και τη Didi ως κυρίαρχους παίκτες στην Αυστραλία, όπου η Ola είχε παρουσία από τον Ιανουάριο του 2018. Η Αυστραλία ήταν η πρώτη υπερπόντια αγορά στην οποία δραστηριοποιήθηκε η Ola. Η Νέα Ζηλανδία ακολούθησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2019.

Η αιφνίδια αποχώρηση προκάλεσε την ανησυχία της Ένωσης Εργαζομένων στις Μεταφορές (TWU) . Ο γραμματέας της TWU, Μάικλ Κέιν, ισχυρίστηκε ότι ο κλάδος «κανιβαλίζεται μέσω ανεξέλεγκτης πίεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού και εκμεταλλευτικού ανταγωνισμού. Η έξοδος της Ola δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η θέσπιση προτύπων για την αύξηση των αμοιβών προκειμένου να καταστούν οι θέσεις εργασίας στις πλατφόρμες μεταφορών ασφαλείς και βιώσιμες», επισήμανε.

Στοιχεία της Αυστραλιανής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων αποκάλυψαν ότι ο αυστραλιανός κλάδος της εταιρείας ήταν ζημιογόνος, δεδομένου ότι η μητρική εταιρεία της Ola κατέβαλε 142 εκατ. αυστραλιανά δολάρια (94 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για τις μετοχές της εταιρείας.

Αλλά εντός της Ινδίας, όπου η Ola προσφέρει και δίκυκλα οχήματα -εκτός από τις υπηρεσίες ride-hailing, φαίνεται να έχει καλύτερες προοπτικές. Τα έσοδα της εταιρείας από τον τομέα των μεταφορών αυξήθηκαν κατά 58% σε ετήσια βάση, στα 259 εκατ. δολάρια, το οικονομικό έτος 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *