Νότια Κορέα: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης του μονοπωλίου της πλατφόρμας Kakao Mobility

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας εξετάζει το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του τοπίου των πλατφορμών κινητικότητας, λόγω της κυριαρχίας της Kakao Mobility στην αγορά. Η Kakao Mobility, μέσω της υπηρεσίας ταξί KakaoT, κατέχει το συντριπτικό μερίδιο της αγοράς, γεγονός που προκαλεί την ανάγκη για μια πιο διαφοροποιημένη βάση φορέων εκμετάλλευσης.

Δεδομένων των προκλήσεων για τη διάσπαση του μονοπωλίου της Kakao σε μια αγορά που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες κλήσης, η στρατηγική περιλαμβάνει την εισαγωγή εξειδικευμένων πλατφορμών που θα ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες, όπως ταξί εξοπλισμένα για άτομα με αναπηρία και κατάλληλα για ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των κανονισμών που αφορούν τις υπηρεσίες ταξί που βασίζονται σε πλατφόρμες.

Ο υπουργός Παρκ Σανγκ-γου, φέρεται να προέτρεψε τους επαγγελματίες του κλάδου να «βρουν έναν ανταγωνιστή για την Kakao Mobility» κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του Προέδρου της χώρας, Γιουν Σουκ-γέολ, για τις μονοπωλιακές πρακτικές της πλατφόρμας.

Η ώθηση για αλλαγή ωθείται επίσης από τους ελέγχους της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, η οποία έχει καταγγείλει τις πρακτικές της Kakao Mobility ενώ της επέβαλε και πρόστιμο ύψους περίπου 20,38 εκατομμυρίων δολαρίων (2,7 δισεκατομμυρίων γουόν) για προνομιακή μεταχείριση στην παραλαβή επιβατών μέσω της συνδεδεμένης υπηρεσίας της, Kakao T Blue.

Ωστόσο, η προσέγγιση της κυβέρνησης δεν αποσκοπεί απλώς στην άσκηση πίεσης στην Kakao Mobility, αλλά και στην επέκταση της αγοράς ταξί. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε: «Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυριαρχία της Kakao Mobility στην αγορά διευρύνοντας την ίδια την αγορά ταξί», αναγνωρίζοντας ωστόσο τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Πράγματι, οι προσπάθειες για κατάργηση του μονοπωλίου της Kakao έχουν αποδειχθεί μάταιες. Η UT, μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την Uber και την TMAP Mobility, έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά, αλλά εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο σε μονοψήφιο ποσοστό.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αναπτύξει υπηρεσίες που δεν προσφέρει η Kakao Mobility. Αυτές περιλαμβάνουν τη λειτουργία μιας εξειδικευμένης πλατφόρμα ταξί που θα εστιάζει σε προορισμούς που δεν προτιμώνται τόσο πολύ από τους οδηγούς ή τη διεύρυνση των υπηρεσιών που αφορούν άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *