Κύπρος: Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των πειρατών οδηγών ταξί

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δημοσίων Έργων της Κύπρου κατέθεσε νομοσχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς επιβατών από πειρατές οδηγούς ταξί, προτείνοντας πρόστιμα ύψους 700 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 1.500 ευρώ για τους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συζητήθηκε την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, στοχεύει στην επίλυση ενός προβλήματος που υφίσταται εδώ και χρόνια, αλλά έχει ενταθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Βαλεντίνο Φακοντή. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι απαιτείται νομοθεσία για να αποτραπούν οι παράνομες επιχειρήσεις ταξί», δήλωσε ο κ. Φακοντής. Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΑΚΕΛ, στόχος του νομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση της πειρατείας, η προστασία του επαγγέλματος των ταξί και η ασφάλεια των επιβατών.

Κατά την προκαταρκτική συζήτηση κατέστη σαφές ότι τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη στηρίζουν πλήρως το νομοσχέδιο, καθώς μέλημά τους είναι η διασφάλιση τόσο του επαγγέλματος όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών ταξί προς την κοινωνία, ανέφερε ο κ. Φακοντής. Το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ της προστασίας του κάθε επαγγέλματος από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και του κοινού από την κακή παροχή υπηρεσιών, πρόσθεσε.

Τονίζοντας την ανάγκη για έναν αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο νόμο, ο κ. Φακοντής υπογράμμισε τη σημασία μιας νομοθεσίας που θα μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στα πλαίσια του ελέγχου και της διαφάνειας και θα λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους παρανομούν.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να υποστεί περαιτέρω τροποποιήσεις και συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι νομοθέτες στοχεύουν στην εφαρμογή μέτρων που θα ρυθμίζουν τον τομέα των ταξί και θα προστατεύουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους χρήστες από παράνομες πρακτικές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *