Αυστραλία: Η Uber προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με τηλεφωνική κλήση

Εννέα στους 10 Αυστραλούς ηλικίας 65 ετών και άνω προτιμούν να κλείνουν μια υπηρεσία μετακίνησης μέσω τηλεφώνου, ενώ το 43% των ηλικιωμένων πολιτών δεν αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν εφαρμογές για να κάνουν κρατήσεις διαδρομών, σύμφωνα με νέα έρευνα της Uber.

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει και υπηρεσία κλήσης, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της σήμερα. Είναι διαθέσιμη από τις 5 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και είναι προσβάσιμη μέσω σταθερού τηλεφώνου, αλλά οι πελάτες θα εξακολουθούν να χρειάζονται ένα κινητό τηλέφωνο για να λάβουν μήνυμα επιβεβαίωσης.

«Αυτό βοηθά τους ανθρώπους που προτιμούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Uber στις μετακινήσεις τους και να διασφαλίσουν ότι παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινότητες γύρω τους» δήλωσε ο επικεφαλής της Uber Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Ντομ Τέιλορ.

Αυτή η στροφή της εταιρείας «πίσω στα βασικά» προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας ταξί NSW, η οποία δηλώνει ότι η Uber στρέφεται προς ένα παραδοσιακό μοντέλο ταξί.

«Είναι σημαντικό να μην αγνοήσουμε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς μας που θέλει να έχει την ευελιξία να επιλέγει τον τρόπο κράτησης μιας υπηρεσίας», δήλωσε ο Νικ Αμπράχι, διευθύνων σύμβουλος της NSW Taxi. «Οι άνθρωποι άνω των 65 ετών εξακολουθούν να θέλουν να βγαίνουν έξω και να περνούν καλά μετά τις 8 το βράδυ. Θα αφήσει η Uber αυτούς τους επιβάτες να της ξεφύγουν;».

Η τιμολόγηση των διαδρομών της Uber κυμαίνεται ανάλογα με τη ζήτηση και τη διαθεσιμότητα των οδηγών τη στιγμή της παραγγελίας της διαδρομής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *