Πειραματική  εγκατάσταση  έξυπνων, πιστοποιημένων ταξιμέτρων στο Χονγκ Κονγκ

Σε περίπου 100 ηλεκτρικά ταξί στο Χονγκ Κονγκ θα εγκατασταθούν τον επόμενο μήνα τα πρώτα πιστοποιημένα από την κυβέρνηση έξυπνα ταξίμετρα, επιτρέποντας στους επιβάτες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας τις περισσότερες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής.

Τα νέα ταξίμετρα θα παρέχουν ηλεκτρονικές αποδείξεις, θα υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές και θα διαθέτουν φωνητικές οδηγίες σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των καντονέζικων, των αγγλικών και της διαλέκτου πουτόνγκουα.

Επίσης, το ταξίμετρο θα συλλέγει και θα αναλύει δεδομένα από τα ταξί για να ενημερώνει καλύτερα τους οδηγούς για τις περιοχές υψηλής ζήτησης.

Σήμερα, οι οδηγοί ταξί πρέπει να προσθέτουν χειροκίνητα τα πρόσθετα κόστη διοδίων σε σήραγγες και γέφυρες, αλλά το νέο, έξυπνο ταξίμετρο θα κάνει αυτόματα τον υπολογισμό.

Ο γενικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας CabCab, Γουόνγκ Γου-τινγκ, ο οποίος προεδρεύει του Συνδέσμου Ραδιοταξί του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η χρήση του έξυπνου ταξίμετρου θα μεταμορφώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον του κλάδου και θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των τουριστών. Η συσκευή θα ανοίξει την πρόσβαση σε περισσότερες από 20 διαφορετικές πλατφόρμες πληρωμών, δήλωσε ο Γουόνγκ, συμπεριλαμβανομένων των Visa, Octopus, PayMe και AlipayHK. Θα επιτρέπει επίσης στους πελάτες να πληρώνουν με ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

«Οι τουρίστες από την ηπειρωτική χώρα αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς επισκέπτες που φθάνουν στο Χονγκ Κονγκ μετά την επαναλειτουργία των συνόρων και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρονικές πληρωμές. Με αυτές επιλύονται επίσης και τα προβλήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών, όταν οι τουρίστες δεν έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά σε δολάρια Χονγκ Κονγκ».

Η CabCab θα δοκιμάσει το ταξίμετρο σε 100 ηλεκτρικά ταξί της BYD τον επόμενο μήνα και θα ξεκινήσει τη λειτουργία ηλεκτρονικής πληρωμής μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, με στόχο να διαθέτει 1.000 ταξί με έξυπνα ταξίμετρα μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *