Βουδαπέστη: Απατεώνες οδηγοί ταξί κλέβουν τους τουρίστες προσθέτοντας ένα μηδενικό στο αντίτιμο στο POS

Όπως αναφέρει το  infostart.hu, ο επίσημος ιστότοπος του ουγγρικού InfóRádió, οι παραβατικοί οδηγοί ταξί της Βουδαπέστης, γνωστοί στην περιοχή ως «ύαινες», βρήκαν έναν νέο τρόπο για να κλέβουν τους τουρίστες. Σε βίντεο που ανέβασε Ιρλανδή τουρίστρια στο TikTok προειδοποιεί όσους επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας να είναι πολύ προσεκτικοί, συστήνοντάς τους να παραγγέλνουν ταξί μέσω τηλεφώνου για να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα.

Το κόλπο είναι απλό, αλλά αποτελεσματικό. Οι «ύαινες» προσθέτουν στο τερματικό POS ένα επιπλέον μηδενικό στο τελικό άθροισμα, ζητώντας, για παράδειγμα, 40.000 φιορίνια (103,64 ευρώ) αντί για τον σωστό ναύλο των 4.000 φιορινιών (10,36 ευρώ).

Η Ιρλανδή τουρίστρια πλήρωσε για τη μετακίνησή της 110 ευρώ αντί  για 11 και αντιλήφθηκε την απάτη μόνο μετά τη συναλλαγή. Προέτρεψε τους τουρίστες να μην σταματούν ποτέ ταξί στον δρόμο και τους συμβούλεψε να καλούν ταξί μέσω τηλεφώνου. Οι σχολιαστές του βίντεο μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες, με έναν από αυτούς να καταγγέλλει ότι οδηγός ταξί προσπάθησε να χρεώσει 111 ευρώ για μια βόλτα 2 λεπτών. Καθώς αρνήθηκε να πληρώσει αυτό το εξωπραγματικά υψηλό ποσό, κατέληξε κλειδωμένος μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο Ζολτάν Μετάλ, πρόεδρος της Ουγγρικής Ένωσης Ταξί, επιβεβαίωσε τα περιστατικά, ενώ το αρχηγείο της αστυνομίας της Βουδαπέστης παραδέχθηκε ότι λαμβάνει πολλές καταγγελίες για παρόμοιες απάτες και διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *