Ισπανία: Η κυβέρνηση της Γκραν Κανάρια επιδοτεί τα ασφάλιστρα 500 οδηγών ταξί

«Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη», δήλωσε ο Άνχελ Ερνάντεζ, πρόεδρος της Ενιαίας Ένωσης Ταξί Γκραν Κανάρια (Autaxi). Η πρόσκληση για την επιδότηση του κλάδου των ταξί του νησιού είναι πλέον ανοιχτή και φέτος θα μπορέσουν να επωφεληθούν 500 οδηγοί ταξί από όλους τους δήμους, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Η ενίσχυση αυτή προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων που αντιστοιχούν στο υποχρεωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξί, καθώς και έναν μήνα των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης του κατόχου της άδειας. Το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει κάθε άτομο θα είναι 600 ευρώ.

Η ιδέα αυτής της επιδότησης ξεκίνησε το 2021 ως ένας τρόπος ενίσχυσης του κλάδου των ταξί μετά την πανδημία, εξήγησε ο Ερνάντεζ. Στο τρίτο έτος της, η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να καλύψει το 40% των αδειών ταξί όλων των δήμων της Γκραν Κανάρια. Από τότε, 1.459 οδηγοί ταξί -από τους συνολικά 2.675 που δραστηριοποιούνται στο νησί- έχουν λάβει την επιδότηση.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αδειών που θα επωφεληθούν από την ενίσχυση αυτή μπορεί να είναι μεγαλύτερος, σε περίπτωση που εγκριθεί πρόσθετο ποσό στην αρχικά προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Autaxi, η αίτηση είναι πολύ απλή και «όλα γίνονται αρκετά γρήγορα». Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 2 και λήγει στις 29 Ιανουαρίου και γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γκραν Κανάρια.

Οι μόνες προϋποθέσεις είναι ο αιτών να είναι εγγεγραμμένος στο Ειδικό Καθεστώς Κοινωνικής Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, να είναι κάτοχος δημοτικής άδειας για τη διενέργεια δημόσιας μεταφοράς με ταξί σε οποιονδήποτε δήμο της Γκραν Κανάρια και να μην έχει λάβει την επιδότηση κατά τα έτη 2021 και 2022.

Ο πρόεδρος της Autaxi εξήρε το έργο της τοπικής κυβέρνησης, ζήτησε όμως και τη συμμετοχή των δήμων στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *