Bαρκελώνη: Η αστυνομία επέβαλε 335 πρόστιμα σε ενοικιαζόμενα σε μόλις επτά ημέρες

Μέσα σε μία εβδομάδα, η αστυνομία της Βαρκελώνης επέβαλε κυρώσεις σε 335 ενοικιαζόμενα οχήματα. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την εβδομάδα που προηγήθηκε της Παγκόσμιας Έκθεσης Τηλεπικοινωνιών.

Η δημοτική αρχή επέτρεψε, κατά παρέκκλιση, την ελεύθερη κυκλοφορία των ενοικιαζόμενων οχημάτων στην πόλη για 10 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της έκθεσης, διατηρώντας όμως την απαγόρευση μεταφοράς επιβατών στο λιμάνι και το αεροδρόμιο χωρίς προηγούμενη κράτηση.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 19 και 25 Φεβρουαρίου σε οχήματα με έως εννέα θέσεων, προκειμένου «να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κινητικότητας, εστιάζοντας σε σημεία με «μεγάλη παρουσία ενοικιαζόμενων», όπως σταθμοί λεωφορείων και τρένων, τουριστικά αξιοθέατα, εμπορικές περιοχές και κύριες αρτηρίες της πόλης.

Εκπρόσωποι του τομέα των ενοικιαζόμενων χαρακτήρισαν, από την πλευρά τους, τους ελέγχους «κυνήγι μαγισσών».

Οι επιβληθείσες κυρώσεις στους οδηγούς ενοικιαζόμενων αφορούσαν την κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, έλλειψη έγκυρης άδειας οδήγησης, έλλειψη ασφάλισης, μη εγγραφή στο μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, έλλειψη πιστοποιητικού ελέγχου, μη τήρηση των δρομολογίων και των ωρών ανάπαυσης, παροχή υπηρεσίας σε περιοχή διαφορετική από εκείνη της αδειοδότησης και μη ανάρτηση τιμολογίων στο όχημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *