Παναμάς: Η νέα απάτη των οδηγών της Uber που αδειάζει τις τσέπες των χρηστών της

Οι χρήστες της Uber στον Παναμά αντιμετωπίζουν όλο και συχνότερα πρακτικές εξαπάτησης από τους οδηγούς της εταιρείας – οι οποίοι βρήκαν τρόπους να ανακτήσουν το χαμένο, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών προμήθειας, εισόδημά τους. Κι ενώ η πλατφόρμα διαφημίζει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και την ποιότητα της υπηρεσίας της, οι καταγγελίες για εξαπάτηση πληθαίνουν, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της.

Η τελευταία απάτη ονομάζεται «τερματισμός διαδρομής» και είναι αυτό που δεν καταχωρούν στην εφαρμογή οι οδηγοί της Uber όταν αποβιβάζουν τους πελάτες τους. Χρήστης της εφαρμογής αποκάλυψε στην ιστοσελίδα La Verdad Panama τη δική του εμπειρία. Ζήτησε ένα όχημα της Uber για το Διεθνές Αεροδρόμιο Τοκουμέν, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα του μετά από ολιγοήμερες διακοπές. Το όχημα τον παρέλαβε, εκείνος έδωσε τον αριθμό pin και ξεκίνησαν τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο. Όταν έφτασαν, ευχαρίστησε τον οδηγό, κατέβηκε από το όχημα, αλλά δεν πρόσεξε ότι το κουμπί τερματισμού διαδρομής δεν έχει πατηθεί. Μια παράλειψη που εκμεταλλεύτηκε ο αποκαλούμενος «συνεργάτης» της Uber για να του χρεώσει ένα υπέρογκο ποσό στην πιστωτική του κάρτα, αφού δεν τερμάτισε τη διαδρομή και συνέχισε να οδηγεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε μια άλλη περίπτωση, δύο ηλικιωμένοι ζήτησαν από την κόρη τους να καλέσει Uber για να πάνε σε ένα εστιατόριο. Ο ναύλος ήταν φθηνός, μόλις 3,89 δολάρια. Η ώρα περνά και η κόρη, που ήταν συνδεδεμένη με την πλατφόρμα, παρατηρεί ότι οι γονείς της δεν έχουν φτάσει ακόμα στον προορισμό τους. Ανήσυχη, τηλεφωνεί στη μητέρα της. Η μητέρα απαντά ότι βρίσκονται στο εστιατόριο και ήδη γευματίζουν. Ο οδηγός της Uber δεν τερμάτισε τη διαδρομή και τους χρέωσε επιπλέον 19,25 δολάρια. Υπεβλήθη καταγγελία, η Uber αναγνώρισε την ανάρμοστη συμπεριφορά του οδηγού της και έδωσε στο ζεύγος κουπόνια διαδρομών για μελλοντική χρήση. Όμως, αυτό πήρε μήνες.

Πολλοί από τους οδηγούς της Uber χρησιμοποιούν το τέχνασμα της συνομιλίας. Πιάνουν την κουβέντα καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής, αποσπώντας έτσι την προσοχή των επιβατών, οι οποίοι κατά την αποβίβαση ξεχνούν να ελέγξουν τον τερματισμό της διαδρομής.

«Έχουμε λάβει δεκάδες mail από την εταιρεία λόγω αυτών των συνεχών καταγγελιών από χρήστες και μας προτρέπουν να συμπεριφερόμαστε σωστά, με σεβασμό και διαφάνεια», δήλωσε ο Ραμίρο, οδηγός της Uber, στη La Verdad Panama, αποκαλύπτοντας μία ακόμη απάτη: Οι οδηγοί της Uber είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν έξι λεπτά στο σημείο παραλαβής. Πολλοί από αυτούς δεν περιμένουν τους χρήστες, ξεκινούν τη διαδρομή σαν να είχαν επιβιβάσει και τη χρεώνουν κανονικά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *