Bρετανία: Το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός κλασικού μαύρου ταξί μπορεί να ξεπεράσει τις 22.000 λίρες

Τα τελευταία χρόνια, το κόστος λειτουργίας ενός ταξί προκαλεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για τους Βρετανούς οδηγούς, ιδίως για εκείνους που έχουν επιλέξει το μοντέλο LEVC TX. Το βασικό χαρακτηριστικό της μάρκας LEVC είναι ο φιλικός προς το περιβάλλον και καινοτόμος σχεδιασμός των οχημάτων της. Ωστόσο, αυτή η πρόοδος συνεπάγεται σημαντικό κόστος για τους οδηγούς, με τη μέση δαπάνη να φτάνει τις 350 λίρες την εβδομάδα.

Το εβδομαδιαίο κόστος των 350 λιρών καλύπτει βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως τα έξοδα του οχήματος, την ασφάλιση και τη βασική συντήρηση. Το ποσό αυτό είναι σταθερό, ανεξάρτητα από το αν ο οδηγός είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής του ταξί LEVC TX. Για τους ιδιώτες που επιλέγουν να αποκτήσουν και να εκμεταλλευτούν ως ταξί κανονικά αυτοκίνητα τύπου σαλούν, το κόστος είναι χαμηλότερο.

Η δαπάνη αγοράς καυσίμων ανέρχεται σε περίπου 30 λίρες ανά βάρδια. Αν και το κόστος αυτό παραμένει σχετικά σταθερό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οδηγοί που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές ή καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις μπορεί να επιβαρύνονται με υψηλότερα έξοδα καυσίμων, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων μετακίνησης.

Εκτός από τα έξοδα οχήματος και καυσίμων, οι οδηγοί ταξί πρέπει επίσης να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη αδειοδότησης για τα ταξί τους. Αυτή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση προστίθεται επίσης στο συνολικό κόστος λειτουργίας ενός ταξί.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός ταξί μπορεί να ξεπεράσει τις 22.000 λίρες, επηρεάζοντας σημαντικά την οικονομικές απολαβές των οδηγών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *