Η Ομοσπονδία Ταξί της Βαλένθια ξεκινά σειρά κινητοποιήσεων
Η Ομοσπονδία Ταξί της Βαλένθια ανακοίνωσε πρόγραμμα διαμαρτυριών κατά της λειτουργίας των ιδιωτικών οχημάτων με οδηγό (VTC), με την πρώτη να πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου.
Από την ομοσπονδία επισημαίνουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 ο κλάδος έλαβε διαβεβαιώσεις από την τοπική κυβέρνηση ότι σε τέσσερα χρόνια τα VTC θα μπορούν να παρέχουν μόνο υπεραστικές διαδρομές και αστικές υπηρεσίες με προέλευση και προορισμό τον ίδιο δήμο ή περιοχή στην οποία είναι εγγεγραμμένα.
Επιπλέον, μόνο τα VTC που εδρεύουν στην Κοινότητα της Βαλένθια θα μπορούσαν να παραλάβουν επιβάτες από την περιοχή (με προορισμό άλλη κοινότητα). Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν ότι η προθεσμία αυτή έληξε την 1η Οκτωβρίου 2002 και από αυτή την ημερομηνία και μετά μόνο τα VTC με ρητή εξουσιοδότηση δικαιούνται να παρέχουν αστικές υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών.
Η ομοσπονδία συγκέντρωσε τα στοιχεία που παρέχονται από το Υπουργείο Κινητικότητας και το Υπουργείο Μεταφορών και «επιβεβαίωσε ότι περίπου το 40% των VTC δεν μπορούν πλέον να παρέχουν αστικές υπηρεσίες ή να επιβιβάζουν πελάτες στην Κοινότητα της Βαλένθια».
Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούν σε μια πρώτη συγκέντρωση σήμερα, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο. Oι επόμενες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 27 Απριλίου, ενώ θα υπάρξουν επίσης στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις κατά τον μήνα Μάιο.
Για τους οδηγούς ταξί είναι μια κατάσταση «ντροπής» που επηρεάζει χιλιάδες οικογένειες που ζουν από το ταξί και «η οποία ωφελεί ύποπτα τέσσερις πολυεθνικές εταιρείες που δεν πληρώνουν ούτε καν φόρους στην Ισπανία», καταγγέλλουν.
Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο έλεγχος και η επιθεώρηση είναι δημοτική και κυβερνητική αρμοδιότητα «και δεν θα σταματήσουμε να διαδηλώνουμε στην πόλη μας και ενώπιον της αυτόνομης κυβέρνησης μέχρι να δοθεί λύση στην κατάσταση παρείσφρησης και αμέλειας που υφίσταται ο κλάδος. Δεν το αξίζουν οι οικογένειές μας, η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι ο ταξιτζής θα συνεχίσει να παρέχει επαγγελματική εξυπηρέτηση στον χρήστη αλλά με αξιοπρεπή, καλοπληρωμένη δουλειά, και χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό», καταλήγουν.