Καναδάς: Δικαστήριο της Αλμπέρτα έκανε δεκτή ομαδική αγωγή που υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι της Uber είναι υπάλληλοι

Δύο δικηγορικά γραφεία ανακοίνωσαν ότι δικαστήριο της Αλμπέρτα έκανε δεκτή ομαδική αγωγή στην οποία υποστηρίζεται ότι η Uber Technologies Inc. ασκεί τόσο μεγάλο έλεγχο επί των οδηγών και των ταχυμεταφορέων στην επαρχία που αυτό συνιστά απασχόληση.

Οι McKenzie Lake Lawyers LLP και Duboff Edwards Schachter Law Corp. καταγγέλλουν ότι η πλατφόρμα έχει κατατάξει εσφαλμένα τους οδηγούς και των διανομείς της Αλμπέρτα ως αυτοαπασχολούμενους.

Λένε ότι η λανθασμένη ταξινόμηση έχει στερήσει από τους εργαζόμενους την προστασία και τα οφέλη που προβλέπει η νομοθεσία για τα πρότυπα απασχόλησης, όπως ο κατώτατος μισθός, οι υπερωρίες, οι άδειες και το επίδομα αδείας. Οι ισχυρισμοί μένει να αποδειχθούν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η Uber κατατάσσει τους οδηγούς και τους διανομείς της ως ανεξάρτητους εργολάβους, επειδή μπορούν να επιλέγουν πότε, πού και πόσο συχνά εργάζονται, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι δεν ασφαλιστική κάλυψη και δεν απολαμβάνουν πολλά οφέλη που είναι τυπικά στην υπαλληλική σχέση.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την εργασία μέσω εφαρμογών καλύτερη για τους οδηγούς και τους διανομείς. Γι’ αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, η Uber και η UFCW Canada, το μεγαλύτερο συνδικάτο του ιδιωτικού τομέα στον Καναδά, παρέχουν σε πάνω από 140.000 οδηγούς και διανομείς στην πλατφόρμα της Uber ισχυρή εκπροσώπηση και υποστηρίζουν κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις για να παρέχουν στους οδηγούς και τους διανομείς νέα οφέλη, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία της εργασίας τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Uber Canada, Κιρθάνα Ρανγκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *