Ίμπιζα: 500.000 ευρώ πρόστιμα και κατάσχεση 107 οχημάτων που λειτουργούσαν ως πειρατικά ταξί ή ενοικιαζόμενα χωρίς άδειες

Το Τμήμα Κινητικότητας του δήμου της Ίμπιζα εισέπραξε συνολικά 498.082 ευρώ σε πρόστιμα κατά το 2023, δηλαδή 36% περισσότερα από το 2022, όταν εισπράχθηκαν 365.484 ευρώ.

Ο σύμβουλος του τμήματος, Μαριάνο Χουάν, εξήγησε ότι η αύξηση των ελέγχων και η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων, «κατέστησαν δυνατή την επίτευξη αριθμών ρεκόρ είσπραξης από πρόστιμα στον τομέα των μεταφορών και βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο αριθμός των οχημάτων που κατασχέθηκαν έφτασε τα 107 το 2023 σε σύγκριση με 62 το 2022, σημειώνοντας αύξηση 72%. Όσον αφορά την προέλευσή τους, η πλειονότητα αφορά ιδιώτες που λειτουργούσαν ως «πειρατικά ταξί» ή παράνομα VTC.

Ο Χουάν διευκρίνισε ότι το τμήμα του, πέραν των ελέγχων, «συνεισφέρει στην κατάρτιση κανονιστικών προτάσεων που μας βοηθούν να θέσουμε όλα τα δυνατά εμπόδια στους παραβάτες για να τους εμποδίσουμε να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους».

Οι οικονομικές κυρώσεις για τους παραβάτες ανέρχονται στα 6.001 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει το πρόστιμο για την παράνομη δραστηριότητα και τα φύλακτρα στα γκαράζ της αστυνομίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *