Οδηγοί Ταξί: Η κυβέρνηση της Τσεχίας διπλασίασε το επίδομα αποζημίωσης από 500 σε 1000 κορώνες (από 19,32 σε 38,64 ευρώ) ανά ημέρα .

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε σχέδιο νέου νόμου για το επίδομα αποζημίωσης, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών Alena Schillerová στο Twitter. Η συνεισφορά δεν θα συνδέεται πλέον με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η υποστήριξη θα επικεντρωθεί σε εταιρείες και επιχειρηματίες, των οποίων οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 50 τοις εκατό ή περισσότερο κατά τη σχετική περίοδο.

\"\"

H υπουργός Οικονομικών Alena Schillerová

Ο νόμος αυξάνει την ημερήσια αποζημίωση για επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους μικρών εταιρειών από 500 σε 1.000 κορώνες ανά ημέρα. Ο νόμος θα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Οι υπηρεσίες ταξί θα μπορούν να αντλούν αποζημίωση 1.000 κορώνες ανά οδηγό ταξί για την ημέρα που η λειτουργία τους περιορίστηκε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να υποβάλουν αναδρομική αίτηση για επιδοτήσεις.

Η πρόταση εισάγει δύο περιόδους επιδόματος που αντιστοιχούν στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εισαγάγει επιπλέον περιόδους επιδότησης που αντιστοιχούν σε έναν επιπλέον ημερολογιακό μήνα, το αργότερο έως το τέλος του 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο αντισταθμιστικό μπόνους αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις πυλώνες καινοτόμων κρατικών ενισχύσεων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απλούστεροι, σαφέστεροι και ταυτόχρονα πιο καθολικοί για ένα ευρύτερο φάσμα αιτούντων. Περιλαμβάνει επίσης το πρόγραμμα Antivirus με συνεισφορά 500 CZK ανά ημέρα ανά εργαζόμενο.

\"\"

\”Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Alena Schillerová (Υπουργός Οικονομικών) η οποία ενήργησε πολύ υπεύθυνα και μας βοήθησε πολύ. Αναγνώρισαν όλες τις απαιτήσεις μας\”, δήλωσε ο Petr Polišenský, πρόεδρος της Ένωσης οδηγών ταξί της Τσεχίας.

\"\"

O Petr Polišenský, πρόεδρος της Ένωσης οδηγών ταξί της Τσεχίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...