Μόναχο: 4 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 400 ηλεκτρικών ταξί

Οι τελευταίες επιδοτήσεις που θέσπισε ο δήμος του Μονάχου για τον τομέα των ταξί βασίζονταν σε 20 λεπτά ανά διανυόμενο χιλιόμετρο. Τώρα οι επιδοτήσεις αυτές αλλάζουν και 4 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ποσό έως και 10.000 ευρώ ανά όχημα.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι ιδιοκτήτες ταξί που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια και έχουν διανύσει τουλάχιστον 30.000 χιλιόμετρα ετησίως. Τα πρώτα 100 ηλεκτρικά ταξί μπορούν επίσης να λάβουν ένα πρόσθετο «περιβαλλοντικό μπόνους» ύψους 10% του ποσού χρηματοδότησης (μέγιστο ποσό 1.000 ευρώ), εάν υποβάλουν αίτηση εντός δύο μηνών από την προκήρυξη του δήμου.

Η νέα εφάπαξ επιδότηση, αντί της τριμηνιαίας καταβολής της προηγούμενης, αποσκοπεί στο να καταστήσει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων πιο ελκυστική για τους φορείς εκμετάλλευσης ταξί του Μονάχου.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξένησε άρθρο του Τόμας Κρόκερ, προέδρου της τοπικής ένωσης ταξί, ο οποίος έγραψε ότι επί του παρόντος μόνο 50 από τα 3.100 ταξί του Μονάχου είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων. Με έως και 400 ηλεκτρικά ταξί, χάρη στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Μονάχου, πριν από την αρχή του έτους οι οδηγοί ταξί είχαν ήδη εγγραφεί σε λίστα αναμονής, με 36 αιτήσεις για 85 οχήματα.

Μια άλλη απαίτηση του προγράμματος είναι ότι τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά ταξί «πρέπει να διακρίνονται ως τέτοια με αυτοκόλλητο στο πλάι του οχήματος. Το κόστος των αυτοκόλλητων θα επιβαρύνει τον δήμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *