Ιαπωνία: H Toyota δεν θα γίνει ποτέ 100% ηλεκτρική

17/05/22 Jason Hind with his 500,000 mile Toyota Auris taxi in Southport, Merseyside. All Rights Reserved: F Stop Press Ltd. +44 (0)7765 242650 www.fstoppress.com www.rkpphotography.co.uk

Η Toyota δεν θα παράγει ποτέ μόνο ηλεκτρικά οχήματα και το μερίδιό τους στη συνολική παραγωγή θα είναι το πολύ 30%. Τα υπόλοιπα μοντέλα της θα είναι υβριδικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου και υδρογόνου, καθώς και αυτοκίνητα με κινητήρες ορυκτών καυσίμων.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Άκιο Τογιόντα σε διάλεξη την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώπιον 200 προέδρων αυτοκινητοβιομηχανιών και διευθυντών εταιρειών.

«Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ζουν σε μέρη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η Toyota προμηθεύει αυτοκίνητα και σε αυτές τις περιοχές και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να προσφέρει μόνο μία επιλογή», είπε ο Τογιόντα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Toyota είναι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο να καταστεί ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. «Με την κατασκευή των ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων, πριν από 20-30 χρόνια, η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον ανεπτυγμένο κόσμο που κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 23%. Το σημαντικό δεν είναι να στραφούμε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, το σημαντικό είναι να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *