Δανία: 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα πλήρως ηλεκτρικά πραγματοποίησε ο στόλος της Dantaxi το 2023

Περισσότερα από 600 ηλεκτρικά ταξί αριθμεί ο στόλος της εταιρείας Dantaxi στη Δανία. Στις αρχές του περασμένου έτους το σύνολο των ηλεκτρικών οχημάτων της ήταν 412, ενώ την ίδια περίοδο φέτος καταμετρήθηκαν 610. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μέχρι το τέλος του 2023 είχαν διανυθεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα πλήρως ηλεκτρικά. Ο συνολικός στόλος της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 1.900 ταξί.

Το γεγονός ότι η εταιρεία πέτυχε τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα σε τόσο σημαντικό ποσοστό οφείλεται σίγουρα και στην υποδομή φόρτισης HPC που κατασκευάστηκε ειδικά για τα ηλεκτρικά ταξί το 2021, σε συνεργασία με την E.ON. Η ποικιλία των μοντέλων που χρησιμοποιούνται είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Ενώ στο τέλος του 2022 υπήρχαν οχήματα από 14 κατασκευαστές, τώρα εκπροσωπούνται 16 μάρκες. Πρόσφατα, προστέθηκαν ως κατασκευαστές η MG και η Citroën.

Το 2022 τα περισσότερα οχήματα ήταν Volkswagen, με τη Mercedes να μετακινείται στην κορυφή το 2023. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα οχήματα της Wolfsburger και την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Tesla. Η Hyundai, η Skoda και η Kia καλύπτουν τις επόμενες τρεις θέσεις. Τον στόλο συμπληρώνουν οχήματα των εταιρειών Ford, Aiways, Nissan, Toyota, Cupra, Audi, BMW, MG, Polestar και Citroën.

Ο οδηγός ταξί Γιαν Μπρίτζε εργάζεται στη Δανία εδώ και δέκα χρόνια και ήταν από τους πρώτους που αγόρασε ηλεκτρικό όχημα, ένα Mercedes-Benz: «Δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο αριθμός των ηλεκτρικών ταξί αυξήθηκε κατά 48% μέσα σε 11 μήνες. Είμαι μάλιστα βέβαιος ότι η εξέλιξη αυτή θα συνεχιστεί και ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα ταξί θα κινούνται ηλεκτρικά», δήλωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *