Ρωσία: H χιονόπτωση ανέβασε τις τιμές των ταξί στη Μόσχα – 4.500 ρούβλια η διαδρομή για το αεροδρόμιο

Ο κυκλώνας Βάνια χτύπησε τη Μόσχα τις παραμονές των Χριστουγέννων, προκαλώντας έντονες χιονοπτώσεις. Κι όπως πάντα, οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση, καλώντας τους δημότες της πρωτεύουσας της Ρωσίας να σταθμεύσουν τα ιδιωτικά τους οχήματα και να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων μέσα στην πόλη και, ως εκ τούτου, οι διαδρομές με ταξί κόστισαν χρυσάφι, με τους Μοσχοβίτες να αναφέρουν ότι τα κόμιστρα των ταξί διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι φορείς εκμετάλλευσης, βέβαια, αιτιολόγησαν τις αυξήσεις λέγοντας ότι προκλήθηκαν λόγω αυξημένης ζήτησης.

Η αλήθεια είναι ότι σε συνθήκες κακοκαιρίας οι κάτοικοι που δεν μένουν κοντά σε σταθμούς του μετρό δεν έχουν άλλη επιλογή από το ταξί. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στο μετρό όταν χιονίζει τόσο πολύ», αναφέρουν.

Στα κοινωνικά δίκτυα, χρήστες της υπηρεσίας ανέβασαν ενδεικτικές τιμές: H διαδρομή από τον  σιδηροδρομικό σταθμό Μπελορούσκι στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο με την υπηρεσία economy κόστιζε 3.547 ρούβλια και με comfort plus σχεδόν 4.000 ρούβλια. Ο εκτιμώμενος χρόνος της διαδρομής ήταν μιάμιση ώρα.

«Από Παβελέτσκαγια στο Σερεμέτιεβο τώρα 4.500 ρούβλια. Οι τιμές είναι απλά αδιανόητες!», έγραψε ένας από τους πολίτες στις 15:00.

Ωστόσο, έμπειροι Μοσχοβίτες έδιναν συμβουλές για φθηνότερες χρεώσεις, καθώς γνωρίζουν ότι οι υψηλές τιμές ταυτίζονται με την επιλογή «σταθμός»: «Αποβιβαστείτε ένα τετράγωνο πριν, θα είναι πολύ φθηνότερο». Άλλοι αναρωτιούνταν γιατί κάποιος επιλέγει να πάρει ταξί για τη διαδρομή Μπελορούσκι στο Σερεμέτιεβο όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λεωφορειακή γραμμή εξπρές του αεροδρομίου.

Υπήρξε όμως και κάποιος που δήλωσε ότι σε τέτοιες συνθήκες χιονόπτωσης «οι τιμές είναι απολύτως λογικές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *