Γερμανία: Νομικές αλλαγές και ημερομηνίες εκδηλώσεων του κλάδου των ταξί για το 2024

Στην αλλαγή του έτους υπήρξαν ορισμένες νομικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον κλάδο των ταξί στη Γερμανία: το γενικό κατώτατο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 3,42%, από 12,00 σε 12,41 ευρώ (του χρόνου θα αυξηθεί σε 12,82 ευρώ) και το ανώτατο όριο για τη μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 3,46%, από 520 σε 538 ευρώ. Το τέλος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκε κατά 50%, από 30 σε 45 ευρώ, ανά εκπεμπόμενο τόνο (και πρόκειται να αυξηθεί σε 55 ευρώ το επόμενο έτος), γεγονός που θα αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του ντίζελ, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου. Αντί για ελαστικά M+S, πρέπει να τοποθετούνται χειμερινά ή ελαστικά παντός καιρού με το σύμβολο Alpine (εικονογράφημα με βουνό και νιφάδα χιονιού) σε χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Τα νεοταξινομημένα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με καταγραφέα δεδομένων συμβάντων (γνωστό και ως μαύρο κουτί), βοηθό οπισθοπορείας, έξυπνο βοηθό ταχύτητας, συσκευή για την εγκατάσταση συστήματος ακινητοποίησης με ευαισθησία στο αλκοόλ, σύστημα προειδοποίησης για υπνηλία και μειωμένη εγρήγορση του οδηγού, φώτα πέδησης έκτακτης ανάγκης, σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Το επίδομα του πολίτη, το επίδομα τέκνων και το γονικό επίδομα, η σύνταξη, το βασικό αφορολόγητο και το επίδομα φροντίδας έχουν αλλάξει, οι συμβεβλημένοι γιατροί πρέπει να εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές, ο ΦΠΑ για τον κλάδο της εστίασης έχει αυξηθεί από 7% σε 19% και ο αμφιλεγόμενος νόμος για την ενεργειακή κατάσταση των κτιρίων έχει τεθεί σε ισχύ. Όποιος έχει γεννηθεί μεταξύ 1965 και 1970 και εξακολουθεί να έχει παλιά, έντυπη άδεια οδήγησης πρέπει να την αλλάξει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον κλάδο των ταξί, έχουν ήδη προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Η Ευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση Ταξί ETM, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, επιστρέφει από το Έσσεν στον παραδοσιακό της χώρο στην Κολωνία. Στις 8 και 9 Νοεμβρίου, η ευρωπαϊκή βιομηχανία ταξί θα συναντηθεί στην αίθουσα 1 του εκθεσιακού κέντρου της πόλης. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι εκθέτες που θα είναι παρόντες – με μία εξαίρεση: ο Γιοακίμ Φλέμιγκ από τη VW δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη κλείσει εκθεσιακό χώρο στην Κολωνία, τόσο για επιβατικά όσο και για επαγγελματικά οχήματα.

Το επόμενο κοινό εργαστήριο των Taxi Times και Taxi to go, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στο Μόρσχεν, έχει τίτλο «Πώς θα αυξήσω τον κύκλο εργασιών της επιχείρησής μου με ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα το 2024». Είναι ήδη πλήρως κλεισμένο, υπάρχει λίστα αναμονής και σχεδιάζεται η διοργάνωση μιας δεύτερης εκδήλωσης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, πιθανότατα στις 12 και 13 του μήνα, η Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Οχημάτων (TMV) διοργανώνει μια εκδήλωση ανταλλαγής απόψεων σε ένα πανδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ο αντιπρόεδρος Τόμας Κρόκερ είχε προαναγγείλει τη συγκρότηση μιας «δεξαμενής σκέψης» για τη βιομηχανία ταξί της νότιας Γερμανίας στην ετήσια συνάντηση: «Η συνάντηση πρόκειται να γίνει ένα τακτικό, ανοιχτό σε μέλη συνέδριο, στο οποίο κοιτάμε πέρα από τον ορίζοντα της καθημερινής εμπορικής ζωής, συζητάμε τις νέες τάσεις και εστιάζουμε σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Με το think tank, τη «δεξαμενή σκέψης για τα ταξί», θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ευκαιρία για μια ανοιχτή, χαλαρή ανταλλαγή απόψεων και έτσι να εργαστούμε από κοινού πάνω στα σημαντικά θέματα του εμπορίου και να προωθήσουμε τις νέες εξελίξεις, ανεξάρτητα από την ένταξη σε ένωση και επίσης ουδέτερος από τους παρόχους τεχνολογίας. Ένα συνέδριο με συντονισμένο πρόγραμμα σε μια κεντρική συνεδριακή τοποθεσία, αυτό είναι το σχέδιό μας».

Η επόμενη συνάντηση του κύκλου Glückstadt θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Ένωσης Ταξί Αμβούργου, η οποία είναι η διοργανώτρια, η «ετήσια ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τα προβλήματα και τις στρατηγικές μας στις πόλεις και στην περιοχή» θα πραγματοποιηθεί την 7η ημερολογιακή εβδομάδα του έτους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να παρευρεθούν οι Μίκαελ Όπερμαν και Χέρμαν Βάλντνερ από την Ομοσπονδία Ταξί και Ενοικιαζόμενων Οχημάτων καθώς και οι Πάτρικ Μάινχαρντ και Γκούντουλα Χόινσταϊν από την TMV. Πρόκειται για μια προσέγγιση μεταξύ των δύο υπερτοπικών εμπορικών οργανώσεων.

Επιπλέον, για φέτος έχουν προγραμματιστεί δύο ημέρες οδικής ασφάλειας, για τις οποίες όμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνίες.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο μια ενημερωτική ημερίδα για το e-taxi, την οποία διοργανώνουν από κοινού η LV Bayern, η IHK München/Oberbayern, το Τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, η TVM και η ADAC. Η Kia, η Toyota, η Fisker, η NIO, η Nissan και η Mercedes έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους από την πλευρά των προμηθευτών.

Η TMV προγραμματίζει επίσης μια συνάντηση με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Μάρτιο.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Εμπορικών Οδικών Επιβατικών Μεταφορών Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διοργανώνει την Ημέρα Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων της Βεστφαλίας στις 27 Απριλίου, στο αεροδρόμιο του Ντόρτμουντ. Στο επίκεντρο της διοργάνωσης θα τεθούν θέματα όπως οι ιατρικές διαδρομές, τα δεδομένα κινητικότητας και η υποχρέωση ενσωμάτωσης συσκευής ασφαλείας στα ταξίμετρα.

Η Ομοσπονδία Μεταφορών του κρατιδίου της Θουριγγίας (LTV) θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευσή της στη Βαϊμάρη-Λέγκεφελντ στις 19 και 20 Απριλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *