Kαναδάς: Η Uber μηνύει τον δήμο του Τορόντο για την επιβολή ορίου στον αριθμό των οδηγών της

Photographed at Dundas Square, Toronto, Uber taxi service is a new way to travel around the city. Request and payment are all made using an app. (Bernard Weil/Toronto Star/Getty)

Απειλούσε εδώ και καιρό ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες. Τελικά, η Uber το έκανε πράξη και υπέβαλε μήνυση κατά του δήμου του Τορόντο, ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο να καταργήσει τον κανονισμό του δήμου που περιορίζει τον αριθμό των οδηγών της που επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Στη μήνυσή της, η Uber Canada υποστηρίζει ότι ο δήμος απέτυχε να διαβουλευτεί επαρκώς σχετικά με τον κανονισμό και ενήργησε κακόπιστα. Χαρακτηρίζει επίσης το επιβληθέν ανώτατο όριο ως διάκριση.

Σχολιάζοντας την είδηση ότι η Uber προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η δήμαρχος του Τορόντο, Ολίβια Τσόου, δήλωσε ότι το ανώτατο όριο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων.

Η αγωγή της Uber ήρθε ως απάντηση σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον Οκτώβριο, με την οποία ο δήμος πάγωσε και έθεσε ανώτατο όριο στον αριθμό των οδηγών της Uber και άλλων πλατφορμών που λειτουργούν στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των οδηγών που είναι εγγεγραμμένοι στις εφαρμογές δεν μπορεί πλέον να υπερβαίνει το σύνολο του Οκτωβρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι το πάγωμα ήταν μέρος της προσπάθειας του δήμου να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων στην πόλη και θα ισχύσει μέχρι τη θέσπιση μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το ανώτατο όριο χαιρετίστηκε ως ένα «ενθαρρυντικό» πρώτο βήμα από τους τοπικούς φορείς ταξί καθώς αυτού του είδους οι πολιτικές εφαρμόζονται σε αυτούς εδώ και χρόνια.

Η Uber, από την πλευρά της, το χαρακτηρίζει «αυθαίρετο και παράνομο». Στη μήνυση που κατέθεσε,  η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν ενημερώθηκε από τον δήμο για την εφαρμογή ανώτατου ορίου οδηγών και αποκλείστηκε από τη διαδικασία διαβούλευσης. Χαρακτηρίζει μάλιστα την κίνηση της δημάρχου ως «ενέδρα», καθώς ο δήμος δεν ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία, ούτε καταχώρησε εκ των προτέρων το σχέδιο στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η Τσόου είχε σχεδιάσει να θεσπίσει το πλαφόν μήνες πριν από την υποβολή της πρότασης. Η Uber ισχυρίζεται ότι το γραφείο της δημάρχου σχεδίαζε την επιβολή του ορίου «ήδη από τον Αύγουστο». Τέλος, χαρακτηρίζει την κίνηση κακόπιστη και «μια στοχευμένη πολιτική που αποσκοπεί στην διακοπή της ανάπτυξης της Uber στο Τορόντο».

Η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δήλωσαν ότι δεν μπορούν να σχολιάσει την υπόθεση, καθώς έχει πλέον αναλάβει η Δικαιοσύνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *