Παρίσι: Οδηγοί ενοικιαζόμενων διαμαρτύρονται, καθώς μόνο διαπιστευμένοι οδηγοί ταξί θα παρέχουν υπηρεσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Αρκετές δεκάδες οδηγοί ενοικιαζόμενων οχημάτων συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι, ύστερα από κάλεσμα του συνδικάτου INV, για να «σώσουν το μέλλον τους» – και ειδικότερα να καταγγείλουν τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.
Το συνδικάτο ζητά επίσης την επέκταση του ορίου ηλικίας των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης πέραν των έξι ετών και την επέκταση του χρόνου στάθμευσης των ενοικιαζόμενων στα αεροδρόμια του Παρισιού στις δύο ώρες, έναντι της μιας ώρας που ισχύει σήμερα.
«Πολύ ανήσυχος», δηλώνει ο Αϊμέν Μπεν Νιμούν, 36 ετών, οδηγός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου από το 2016. Παρά το καλό του ξεκίνημα, δεν βλέπει πλέον «μέλλον σε αυτό το επάγγελμα, με τις χρεώσεις να αυξάνονται και τα εισοδήματα να μειώνονται».
Φοβούμενος «το τέλος των ενοικιαζόμενων», ο Μπραχίμ Μπεν Άλι, επικεφαλής του συνδικάτου INV, πιστεύει ότι η κυβέρνηση «σήμερα κάνει τα πάντα για να βάλει εμπόδια στα ενοικιαζόμενα, τα οποία έχουν γίνει οι ζητιάνοι των μεταφορών».
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, «185 χιλιόμετρα λωρίδων θα δεσμευτούν στο Ιλ-ντε-Φρανς για τους διαπιστευμένους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οδηγούς ταξί, αλλά όχι για τους οδηγούς ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων», κατήγγειλε στο AFP. «Είμαστε αποκλεισμένοι και οι πελάτες μας θα αναγκαστούν να πάρουν άλλο μέσο μεταφοράς», πρόσθεσε.
Όσον αφορά το όριο ηλικίας για τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που παρατάθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το συνδικάτο του «ζητά δύο ακόμη χρόνια για να ανασυγκροτηθεί και να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του πληθωρισμού».
Το συνδικάτο απαιτεί επίσης δύο ώρες χρόνου στάθμευσης στα αεροδρόμια του Παρισιού, διπλάσια από τη σημερινή διάρκεια. Το Groupe ADP, διαχειριστής του αεροδρομίου, και το υπουργείο Μεταφορών «αποδέχθηκαν το αίτημα, αλλά η νομαρχία αργεί να αυξήσει τη διάρκεια και θέλει να κάνει έλεγχο», κατήγγειλε ο Μπεν Άλι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...