Παρίσι: 60 χιλιόμετρα λεωφορειολωρίδων στο Ωτ-ντε-Σεν ανοίγουν για τα ταξί

Στο Ωτ-ντε-Σεν, τα λεωφορεία δεν είναι πλέον τα μόνα οχήματα που χρησιμοποιούν τις λωρίδες που προορίζονται γι’ αυτά. Με διάταγμα του νομάρχη θα επιτρέπεται πλέον στα ταξί, με ή χωρίς επιβάτες, να εισέρχονται και σε αυτές τις λωρίδες, από τις οποίες μέχρι πρότινος αποκλείονταν. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι 60 χιλιόμετρα νέων λωρίδων θα είναι διαθέσιμα και στα ταξί.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης διαβούλευσης με όλους τους εκπροσώπους του κλάδου των ταξί και τους τριάντα έξι δημάρχους του συγκεκριμένου παρισινού διαμερίσματος.

\"\"

Στόχος είναι, πρώτον, να εναρμονιστεί ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφορούν τα ταξί σε ολόκληρη την περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, δεδομένου ότι είχαν ήδη άδεια να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες εντός του κέντρου της πόλης.

Δεύτερον, να ενθαρρυνθεί η χρήση αυτού του μέσου μεταφοράς, που αποτελεί μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου, το οποίο αποτελεί πηγή αστικής ρύπανσης.

\"\"

Στην ανακοίνωση της νομαρχίας επισημαίνεται επίσης ότι τα ταξί διευκολύνουν ιδιαίτερα τη μετακίνηση των πολιτών με μειωμένη κινητικότητα και των ηλικιωμένων.

Ο Μισέλ Σουφλέ, πρόεδρος του Συνδικάτου Ταξί του Ωτ-ντε-Σεν δήλωσε: «Κάθε μέτρο που βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας και εξοικονομεί χρόνο είναι ευπρόσδεκτο», εξέφρασε όμως τις επιφυλάξεις του για τη συγκεκριμένη περιοχή: «Οι λεωφορειολωρίδες εδώ είναι πολύ πιο κατακερματισμένες από ό,τι στο Παρίσι. Δεν υπάρχουν 10 χιλιόμετρα συνεχούς λωρίδας στο Ωτ-ντε-Σεν».

Το νέο αυτό διάταγμα αφορά μόνο τα ταξί. Μόλις χθες, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων της τροχαίας, εντοπίστηκαν δεκαέξι αυτοκίνητα και αρκετοί μοτοσικλετιστές που χρησιμοποιούσαν παράνομα τις λεωφορειολωρίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...