Η Cabify αύξησε τα έσοδά της κατά 32% το 2022, αλλά παραμένει ζημιογόνα

Η Cabify κατέγραψε έσοδα ύψους 688 εκατ. δολαρίων (625 εκατ. ευρώ) σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022, 32% περισσότερα από ό,τι το 2021, σύμφωνα με  ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της πλατφόρμας κινητικότητας (VTC). Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ισπανία και σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Περού και Ουρουγουάη), εμφανίζει ζημίες, αν και αύξησε τα μεικτά κέρδη της κατά 32% στα 79 εκατ. δολάρια (72 εκατ. ευρώ) και ισοστάθμισε τα μεικτά λειτουργικά κέρδη της (ebitda). Η πλατφόρμα δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της στην Ισπανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 28% σε ετήσια βάση, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022 – συνολικά 91 εκατ. διαδρομές από τη μεταφορά επιβατών και τον κλάδο logistics. Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση 29% στον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Cabify. Όσον αφορά την άμεση απασχόληση, η ομάδα της τεχνολογικής πλατφόρμας αυξήθηκε σε 1.009 υπαλλήλους παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 8%.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Cabify, Χουάν ντε Αντόνιο, σημείωσε ότι η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ίδια κεφάλαια και να αντλήσει πρόσθετες επενδύσεις για την επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων της, λέγοντας ότι «υπάρχει μια σαφής πορεία ανάπτυξης μπροστά μας και αναμένουμε ότι ο κύκλος εργασιών μας θα τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια». Κατά τη διάρκεια του 2022, η Cabify διατηρεί τον στόχο της για την επίτευξη ενός πλήρως απαλλαγμένου από εκπομπές άνθρακα στόλου μέχρι το 2025 στην Ισπανία και το 2030 στη Λατινική Αμερική. Η εταιρεία αύξησε τον στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της παγκοσμίως κατά 139% και τον αριθμό των χιλιομέτρων που διανύονται με ηλεκτρικά οχήματα κατά 178% το 2022. Επιπλέον, παρά την αύξηση του αριθμό των διανυόμενων χιλιομέτρων παγκοσμίως κατά 26% σε σύγκριση με το 2021, οι συνολικές εκπομπές αυξήθηκαν μόνο κατά 9%. Για την επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, στα τέλη του 2022 η εταιρεία έλαβε δάνειο 40 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για ένα έργο συνολικού ύψους 82 εκατ. ευρώ, το οποίο επικεντρώνεται στην απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων και των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία τους στην Ισπανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...