Bαρκελώνη: Η Elite Taxi καταθέτει προσφυγή κατά της Αρχής Ανταγωνισμού στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων

Η ένωση Elite Taxi Barcelona κατέθεσε σήμερα προσφυγή κατά της Αρχής Ανταγωνισμού, μετά το πρόστιμο ύψους 122.910 ευρώ που της επεβλήθη για μποϊκοτάζ της λειτουργίας της Uber και άλλων πλατφορμών κινητικότητας. Η ανακοίνωση της ένωσης έχει ως εξής:

Η Elite Taxi καταθέτει σήμερα, 4 Αυγούστου, έφεση, προσφεύγοντας κατά της Aρχής Ανταγωνισμού ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας, μέσω της ειδικής διαδικασίας για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο της Elite, η απόφαση της Aρχής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των οδηγών ταξί που συνδέονται ή/και εκπροσωπούνται από αυτήν: συγκεκριμένα το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (άρθρο 20 του Συντάγματος), το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της συλλογικής υπεράσπισης των συμφερόντων (άρθρα 7 και 22 του Συντάγματος) και το δικαίωμα του συνέχεσθε (άρθρο 21 του Συντάγματος).

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η κύρωση είναι μια προσπάθεια να αποκεφαλιστεί η Elite και να φιμωθεί ο τομέας των ταξί της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης υπέρ των μεγάλων εταιρειών που εδώ και σχεδόν μια δεκαετία προσπαθούν να καταλάβουν τον τομέα των ταξί της περιοχής χωρίς επιτυχία, κυρίως λόγω της άμυνας που οργανώθηκε μέσω της Elite. Γεγονότα όπως η προαγωγή της Σουζάνα Γκράου σε γενική διευθύντρια της Αρχής κατά την περίοδο που συμπίπτει με επιβολή του προστίμου μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι είμαστε θύματα μιας προμελετημένης επιχείρησης για να μας πνίξουν και να μας φιμώσουν – και ότι η επίθεση στην Elite θα επιβραβευθεί από αυτές τις εταιρείες.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να δείξουμε ότι η Uber ενεργεί εκτός νόμου, ιδίως σε διοικητικά γραφεία, στα οποία εξαγοράζει στελέχη με το άλλοθι που προσφέρουν οι διασυνδέσεις της και οι κούφιες αφηγήσεις περί ανταγωνισμού και τεχνολογικής προόδου, οι οποίες γίνονται όλο και λιγότερο αξιόπιστες, δεδομένου του κοινωνικού και εργασιακού εκφυλισμού που γίνεται αντιληπτός λίγο μετά την είσοδο αυτών των εταιρειών στις αγορές.

Η επίθεση που δεχόμαστε από την Uber και την Αρχή Ανταγωνισμού με αυτή την απόφαση, που δημοσιεύτηκε την πρώτη ημέρα των διακοπών μας και η οποία δεν θα μας αφήσει να ξεκουραστούμε αναγκάζοντάς μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεν είναι σύμπτωση αλλά δείγμα της προδοσίας και της κακοπιστίας με την οποία ενεργούν για να μας πιάσουν απροετοίμαστους, να μας φθείρουν και να πλήξουν το ηθικό μας. Δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα πράγματα μας κάνουν πιο δυνατούς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...