Διαδήλωση των οδηγών ταξί στο Μιλάνο: «Η φωνή μας θα ακουστεί ξανά»

Οι οδηγοί ταξί του Μιλάνου πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία για τις κυκλοφοριακές αλλαγές που καθιστούν την παροχή της υπηρεσίας ταξί σχεδόν αδύνατη. Τα συνδικάτα Uiltrasporti, Taxiservice, Ugl και Uritaxi κατηγορούν τον δήμο ότι περιορίζει την κινητικότητα των δημόσιων οχημάτων.

Εκπρόσωποι και μέλη των ενώσεων συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία της Σκάλας του Μιλάνου και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

«Ήρθε η ώρα, για άλλη μια φορά, να ακουστούμε και να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας», ήταν το σύνθημα που άρχισε να κυκλοφορεί από χθες το πρωί στις εφαρμογές μηνυμάτων των οδηγών ταξί. Στο επίκεντρο της διαμάχης με τον δήμο εξακολουθεί να βρίσκεται το ζήτημα των αδειών: ο δήμαρχος  Tζουζέπε Σάλα ζήτησε από την περιφέρεια 1.000 επιπλέον άδειες, θεωρώντας ότι ο αριθμός των ταξί που κυκλοφορούν σήμερα στην πόλη δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που προκαλεί η  τουριστική έξαρση, σε μια πόλη που άλλαξε ριζικά σε σύγκριση με είκοσι χρόνια πριν (όταν εκδόθηκαν οι τελευταίες 288 άδειες ταξί).

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας κατήγγειλαν την κατάργηση ή τη μετεγκατάσταση ορισμένων χώρων στάθμευσης ταξί, αλλαγές που, σύμφωνα με τους ίδιους, «σε κάθε περίπτωση επιβραδύνουν τη ροή της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα ταξί κατά τη διάρκεια των πολλών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Μιλάνο». Αλλαγές τις οποίες ερμηνεύουν ως «σαφείς ενδείξεις της πρόθεσης να παρεμποδιστεί η παροχή της υπηρεσίας με κάθε τρόπο και να κατηγορηθούμε για ανεπάρκεια, όταν στην πόλη οι μόνοι παρόντες όλες τις ώρες της ημέρας είμαστε μόνο εμείς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...