Ρουμανία: Καταδίκη και αποζημίωση από την Uber σε τυφλό πολίτη επειδή οδηγοί της αρνήθηκαν να τον επιβιβάσουν μαζί με τον σκύλο – οδηγό του

Ένας τυφλός κάτοικος της Κλουζ στη Ρουμανία, στον οποίο οδηγοί της Uber αρνήθηκαν δύο φορές διαδρομή στο Βουκουρέστι επειδή συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό του, μήνυσε την Uber και την περασμένη Παρασκευή κέρδισε τη δίκη.

Ο Βαζίλε Κριστέα, κάτοικος Κλουζ, κάλεσε όχημα της Uber για να πάει στο Βουκουρέστι προκειμένου να παρευρεθεί σε μια οικογενειακή εκδήλωση και σε δύο περιπτώσεις οι οδηγοί της Uber του αρνήθηκαν το ταξίδι εξαιτίας του σκύλου.

Το δικαστήριο του Βουκουρεστίου αποφάσισε υπέρ του πολίτη και υποχρέωσε την Uber να καταβάλει 6.000 λέι για τα έξοδα της δίκης και να αποζημιώσει τον Κριστέα με 10.000 λέι για ηθική βλάβη.

«Όταν έκανα την κράτηση, ήρθε ο οδηγός της Uber, με είδε με τον σκύλο και έφυγε», λέει ο Κριστέα. Ο οδηγός της Uber είπε στη δίκη ότι ακύρωσε τη διαδρομή επειδή περίμενε πολλή ώρα.

Ωστόσο, και δεύτερος οδηγός της Uber αρνήθηκε τη διαδρομή μόλις αντίκρισε τον σκύλο, με τη δικαιολογία ότι θα λέρωνε το αυτοκίνητό του. Όταν ο Κριστέα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για σκύλο-οδηγό, εκείνος απάντησε: «Δεν με νοιάζει, δεν είμαι σκλάβος σου, παίρνω όποιον θέλω».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...