Κολομβία: Συναντήσεις ενώσεων ταξί με την κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας και την αποφυγή απεργίας

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τον κλάδο των ταξί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κόστος των καυσίμων και τον έλεγχο των εταιρειών μεταφορών όπως η Uber ή η Cabify.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η τιμή των καυσίμων, με συνεχείς αυξήσεις που προσπαθούν να ανακουφίσουν το έλλειμμα του Ταμείου Σταθεροποίησης της Τιμής των Καυσίμων (FEPC) και, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Ρικάρντο Μπονίγια Γκονζάλες, αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Και ενώ αυτό έχει αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο, ο τομέας των ταξί είναι ένας από τους πλέον πληττόμενους, καθώς οι αυξήσεις ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας.
Μέσω ανακοίνωσης, το Υπουργείο Μεταφορών αποκάλυψε ότι υπάρχουν 17 σημεία που συζητούν τα δύο μέρη και τα οποία είχαν ήδη συζητηθεί μετά την τελευταία εθνική απεργία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.
«Η στρογγυλή τράπεζα, σκοπός της οποίας ήταν να αξιολογηθεί η πρόοδος των 17 σημείων, έδωσε τη δυνατότητα να φανεί ότι κάποια θέματα είχαν ξεπεραστεί και άλλα δημιουργούν εντάσεις», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γουίλιαμ Καμάργκο.
Μετά τη συνάντηση αυτή, τονίστηκε ότι τα δύο σημεία που ανησυχούσαν περισσότερο τους οδηγούς ταξί ήταν η τιμή της βενζίνης και ο έλεγχος της Uber και παρόμοιων οχημάτων.
Όσον αφορά τα παράνομα οχήματα μεταφοράς, τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης των προτάσεών τους – με άλλα λόγια, ζητούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από το κράτος, προκειμένου να μπει τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Μετά τη συνάντηση, οι ενώσεις ταξί ανακοίνωσαν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου η εθνική απεργία θα ξεκινήσει στις 9 Αυγούστου. Αναμένεται, ωστόσο, ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση και οι οδηγοί ταξί θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία η οποία θα ακυρώσει την προγραμματιζόμενη απεργία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...