Γερμανία: Oι ατομικές και μικρές εταιρείες ταξί ζητούν διαγραφή των επιστρεπτέων ενισχύσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το κράτος θα πρέπει να εκδώσει διάταγμα για τη διαγραφή της επιστροφής των ενισχύσεων που έλαβαν οι οδηγοί ταξί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στα πρότυπα της Βαυαρίας. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η ύπαρξή του. Αυτό είναι το αίτημα της Ένωσης Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων (GVN) που αναφέρεται σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας Όλαφ Λίες.

Στην επιστολή προς τον υπουργό, η πρόεδρος της ένωσης Γκούντουλα Xάουνσταϊν και ο διευθύνων σύμβουλος Στέφεν Σούμπερτ περιγράφουν για άλλη μια φορά την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση του κλάδου των ταξί και της ενοικίασης αυτοκινήτων, ο οποίος, σε αντίθεση με τις Uber, Bolt & Co. δεν έχει πίσω του εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κλάδος επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού και πλέον, με τη λήξη των μέτρων και την επικείμενη αποπληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταστροφή. «Για πολλές από τις ανεξάρτητες ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, αυτές οι αποπληρωμές θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή τους», προειδοποιεί η GVN.

Η ένωση αναφέρεται, ως εκ τούτου, στην πρωτοβουλία της Βαυαρίας. Εκεί, ο υπουργός Οικονομικών δρομολόγησε τη δυνατότητα ελάφρυνσης του χρέους. Από την 1η Ιουνίου μπορεί να ζητηθεί ηλεκτρονικά από όλες τις επιχειρήσεις που απειλείται η ύπαρξή τους η εξαίρεση από την αποπληρωμή. Στη συνέχεια γίνεται κατά περίπτωση εξέταση με σαφή κριτήρια. Eάν το αναμενόμενο ετήσιο κέρδος μετά από φόρους, περαιτέρω έσοδα και ρευστά διαθέσιμα λειτουργίας δεν επαρκεί για την αποπληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης, το χρέος διαγράφεται.

Η GVN, θεωρεί τη ρύθμιση της Βαυαρίας μια καλή βάση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και στην Κάτω Σαξονία: «Με μια τέτοια ρύθμιση, που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί ηλεκτρονικά, θα δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα για τον κλάδο μας, σε μια δύσκολη κατάσταση κρίσης, η οποία χρειάζεται κάθε ουσιαστική υποστήριξη από το κράτος», αναφέρεται στην επιστολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...