Χιλή: Nέα δημόσια εφαρμογή για τα παραδοσιακά ταξί

Η εφαρμογή Clipp Chile αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των εξουσιοδοτημένων ταξί με την κίτρινη οροφή στον ανταγωνισμό των εφαρμογών επιβατικών μεταφορών.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, υποστηρίζεται από το συνδικάτο των οδηγών ταξί και ευθυγραμμίζεται με τον νόμο για τις εταιρείες εφαρμογών.
Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε από τον υπουργό Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Χιλής, Χουάν Κάρλος Μουνιόθ και τους Χάιμε Αλέγκρε και Ανδρές Κόρδοβα, επικεφαλής της εταιρείας Clipp Chile. Ο υπουργός επισήμανε ότι «στόχος είναι να ανακάμψει η αγορά των ταξί και να λυθούν τα προβλήματα με τις εφαρμογές».
Το Clipp είναι μια εφαρμογή μεταφορών για smartphones, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να αναζητήσει, να προγραμματίσει και να χρησιμοποιήσει διάφορες εναλλακτικές λύσεις και διαδρομές ταξί.
Επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίζει, κατά τη στιγμή της παραγγελίας της υπηρεσίας, την αξία της διαδρομής, όπως συμβαίνει με εφαρμογές όπως η Uber, η Cabify, η Didi ή η Beat, μεταξύ άλλων.
Επιτρέπει επίσης την πρόσβαση στο προφίλ του οδηγού και στο αυτοκίνητο στο οποίο θα επιβιβαστεί.
Αν και προς το παρόν υπάρχει μόνο η δυνατότητα πληρωμής της υπηρεσίας με μετρητά, ο υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η πληρωμή με κάρτα, όπως συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες.
Οι τρόποι πληρωμής που εξετάζονται για την εφαρμογή είναι πιστωτική κάρτα, εταιρικό κουπόνι και μετρητά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...