Ευρεία κάλυψη της απεργίας του ΣΑΤΑ από τα διεθνή μέσα

Διεθνή πρακτορεία, μεγάλες εφημερίδες και κλαδικά μέσα παρουσίασαν στις ιστοσελίδες τους τη διήμερη απεργία των ταξί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου. Η λίστα των μέσων που προέβαλαν την απεργία περιλαμβάνει, ενδεικτικά, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, την αμερικανική Washington Post, το πρακτορείο Euronews, το δίκτυο ABC και τη βρετανική Independent, μεταξύ πολλών άλλων.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Associated Press:

«Οι οδηγοί ταξί στην ελληνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν 48ωρη απεργία την Τρίτη, με τη δεύτερη ημέρα να συμπίπτει χρονικά με μια πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η οποία αναμένεται να διαταράξει τις δημόσιες συγκοινωνίες, να καθηλώσει πτήσεις και να αφήσει τα πλοία δεμένα στο λιμάνι.

Περισσότερα από 200 ταξί διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο διαδήλωσης την πρώτη ημέρα της απεργίας, την οποία κήρυξε το κύριο συνδικάτο ταξί της πρωτεύουσας για μια σειρά αιτημάτων, όπως μείωση των φόρων, πρόσβαση σε λεωφορειολωρίδες και αυστηρότερη ρύθμιση των εφαρμογών κινητικότητας.

Οι νέοι φόροι που επιβλήθηκαν στους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα έχουν πλήξει τον κλάδο των ταξί, δήλωσε ο Γιώργος Βοΐλης, οδηγός ταξί και μέλος του συνδικάτου. Η φορολογική επιβάρυνση «είναι μια οικονομική απαξίωση, μια ταφόπλακα για τα ταξί», είπε.

Η δεύτερη ημέρα της απεργίας των ταξί συμπίπτει με την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργαζομένων του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, με αφορμή την πρώτη επέτειο του φονικότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της χώρας. Σχεδόν 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με μια εμπορική, αφού οι δύο είχαν τοποθετηθεί στην ίδια γραμμή προς αντίθετη κατεύθυνση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *