«Όχι, ευχαριστούμε» απαντούν οι Βρετανοί ταξιτζήδες στην πρόταση της Uber να ενταχθούν στην πλατφόρμα της

Η Uber δεν κρύβει ότι θέλει να ενσωματώσει όλα τα αδειοδοτημένα ταξί στην πλατφόρμα της μέχρι το 2025. Η εταιρεία εστιάζει τώρα σταθερά στις υπάρχουσες αγορές ταξί σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλύσει προβλήματα κάλυψης και διαθεσιμότητας.

Στην οικονομική της έκθεση για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την ενσωμάτωση στην εφαρμογή Uber των ταξί της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, μέσω συνεργασιών με τις CMT, Curb, Yellow Cab SF και Flywheel Technologies. Στην έκθεσή της για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Uber απαριθμούσε επίσης την είσοδο σε νέες αγορές ταξί, συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού, του Τόκιο και της Οκινάουα στην Ιαπωνία, των Βρυξελλών και της Μεντόζα στην Αργεντινή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδιαίτερα στο Λονδίνο, ωστόσο, μάλλον θα δυσκολευτεί. Από την άφιξή της στον τομέα της ιδιωτικής ενοικίασης οχημάτων (PHV) του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούνιο του 2012, οι σχέσεις της τόσο με τη βιομηχανία ταξί όσο και με τους υπάρχοντες φορείς εκμετάλλευσης PHV δεν ήταν καθόλου καλές

Εκπρόσωπος της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί δήλωσε: «Την περασμένη εβδομάδα, το νέο αφεντικό της Uber στο Λονδίνο, ο Άντριου Μπρεμ, ανέφερε ότι η εταιρεία θα ήθελε να προσφέρει την επιλογή κράτησης αδειοδοτημένων ταξί μέσω της εφαρμογής της. Οι περισσότεροι θα θυμούνται πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τη βιομηχανία ταξί το 2015, στο απόγειο της εισβολής της Uber στο Λονδίνο. Κάποιοι θα θυμούνται επίσης πώς η εφαρμογή minicab προσπάθησε και απέτυχε να στρατολογήσει οδηγούς ταξί για να εργαστούν στην πλατφόρμα. Μερικοί αρχάριοι έκαναν το λάθος να εγγραφούν τότε, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ και η Uber σύντομα αφαίρεσε την επιλογή. Τώρα, σε μια συνέντευξή του στην Telegraph, ο Μπρεμ είπε ότι θα ήθελε να το δει να συμβαίνει ξανά στο Λονδίνο. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ στο Λονδίνο, αλλά φαίνεται ότι τώρα παλεύουν να μπουν στον ανταγωνισμό, αφού αναγκάστηκαν να αυξήσουν τις τιμές τους. Όχι, ευχαριστούμε, Uber», κατέληξε.

Η ανταγωνίστρια της Uber, Bolt, προσπαθεί ήδη να στρατολογήσει οδηγούς μαύρων ταξί στην πλατφόρμα της με στόχο την κυκλοφορία τους τη φετινή άνοιξη. Η εταιρεία προσφέρει πολλά κίνητρα στους οδηγούς μαύρων ταξί μέσω της προσφοράς Bolt Black Cab, με βασικότερο όλων τη χαμηλή προμήθεια.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας: «Όταν εγγραφείτε για να οδηγείτε με τη Bolt, θα αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση στους ντόπιους και τους επισκέπτες που βασίζονται στην Bolt για τις αστικές μετακινήσεις τους. Έχετε επίσης την ευκαιρία να εξυπηρετήσετε τους κερδοφόρους εταιρικούς πελάτες της Bolt. Και όταν το Bolt Black Cab κυκλοφορήσει επίσημα, θα διαδώσουμε την υπηρεσία σε εκατομμύρια χρήστες, τονίζοντας τα οφέλη από την επιβίβασή τους σε ένα μαύρο ταξί του Λονδίνου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...