Αργεντινή: UBER και Cabify εκτός του αεροδρομίου Ροζάριο

Η Αρχή Αεροδρομίου, η Γραμματεία Δημοσίων Υπηρεσιών, η Ένωση Εργαζομένων Ταξί και τα Επιμελητήρια Ραδιοταξί και Κατόχων Ταξί πραγματοποίησαν συνάντηση για να εξετάσουν τις κοινές προσπάθειες για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μεταφοράς στον αεροπορικό σταθμό και συμφώνησαν να μην επιτρέπεται σε εφαρμογές όπως η Uber και η Cabify να παρέχουν υπηρεσίες σε αυτήν την περιοχή.

Έτσι, θα δημιουργηθεί μια συγκοινωνιακή βάση με νόμιμα οχήματα για την ασφαλή μεταφορά όσων φτάνουν και φεύγουν από την πόλη και τα περίχωρά της αεροπορικώς. «Κοινός στόχος είναι οι παράνομες υπηρεσίες μεταφοράς της Uber και άλλων εφαρμογών να μη χρησιμοποιηθούν, για να αποτραπεί αυτό που συνέβη σε άλλα αεροδρόμια της χώρας τον τελευταίο καιρό: διαδοχικές κλοπές επιβατών», δήλωσαν εκπρόσωποι των οδηγών ταξί.

Η λύση που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των διαφόρων παραγόντων του κλάδου είναι να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή Movi Taxi στο αεροδρόμιο για την εγγυημένη μεταφορά των ταξιδιωτών και εκείνων που παρέχουν τη δραστηριότητα. «Πρέπει να αντισταθούμε στην επίθεση όσων λειτουργούν εκτός νόμου χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς να παρέχουν κανένα δικαίωμα στους εργαζόμενους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...