Γερμανία: Η Oμοσπονδία Ταξί στρέφεται κατά των Αρχών για την άρνηση καθορισμού ελάχιστων τιμολογίων στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων (BVTM) καταγγέλλει τις Αρχές της Γερμανίας για μη εφαρμογή της τροποποίησης του νόμου περί μεταφοράς επιβατών.

Σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Μεταφορών (Berufsgenossenschaft für Verkehr), η BVTM εκδίδει τακτικά μια «Έκθεση ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτου». Αυτή θα ενσωματωθεί στο ενημερωτικό περιοδικό της BG Verkehr και θα αποσταλεί σε όλες τις εταιρείες μέλη της επαγγελματικής ένωσης.

Στην πρώτη έκθεση του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της BVTM Χέρβιγκ Κόλαρ έκανε έναν απολογισμό για τα δύο χρόνια από την τροποποίηση του νόμου και εκφράζει τη δυσαρέσκεια του κλάδου: «Όσο κι αν ήμασταν ευχαριστημένοι με όσα πετύχαμε το 2021, πρέπει να πούμε ότι μέχρι σήμερα πολύ λίγα έχουν αλλάξει», επισημαίνει, και κάνει λόγο για «άρνηση συνεργασίας από τις τοπικές αρχές αδειοδότησης» που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή. 

Η Ομοσπονδιακή Ένωση θα προσεγγίσει για άλλη μια φορά τις κυβερνητικές αρχές και τις τοπικές διοικήσεις «για να επισημάνει τα προβλήματα». Παράλληλα, ο Κόλαρ ξεκαθαρίζει ότι ο κλάδος δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, ειδικά αν αυτές οι συζητήσεις δεν καρποφορήσουν. «Τότε πρέπει να ασκήσουμε ξανά μια πίεση», προειδοποιεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι οδηγοί ταξί πιθανότατα θα διαδηλώσουν ξανά σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο Κόλαρ επικρίνει τις Αρχές για τη χρήση των δεδομένων κινητικότητας και την άρνηση καθορισμού ελάχιστων τιμολογίων για την κυκλοφορία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που μοιάζουν με ταξί. Μόνο μια πόλη, το Ντίσελντορφ, έχει παρουσιάσει σχέδιο για καθορισμό υψηλότερων ναύλων στα ενοικιαζόμενα οχήματα, το οποίο κινδυνεύει να αποσυρθεί επειδή είναι ασαφές νομικά. Ο Κόλαρ προειδοποιεί ότι όλες οι πόλεις της Γερμανίας πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο δίκαιος ανταγωνισμός.

Για τον ίδιο, ο δισταγμός των Αρχών προέρχεται από τις απειλές των εταιρειών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό για νομικές ενέργειες, «ειδικά εάν αυτές προέρχονται από πολυεθνικές εταιρείες».

Η BVTM προτίθεται να πιέσει τις Αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη λύση αυτού του ζητήματος. Αν αυτό δεν γίνει, «η φωνή μας θα ακουστεί», καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...