Λονδίνο: Aστυνομία και Αρχή Μεταφορών εξέδωσαν φυλλάδιο με συμβουλές ασφαλείας για τους οδηγούς ταξί και PHV

Η Μητροπολιτική Αστυνομία και η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου εξέδωσαν φυλλάδιο για οδηγούς ταξί και PHV, που περιέχει πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να διατηρούν τα χρήματα και τα υπάρχοντά τους ασφαλή, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν και την προσωπική τους ασφάλεια.
Στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι οι ειδικές συσκευές έκτακτης ανάγκης είναι ένας καλός τρόπος για τον οδηγό να ειδοποιήσει τις Αρχές εάν αισθανθεί ότι απειλείται σε οποιοδήποτε σημείο. Προτείνεται, ακόμη, η τοποθέτηση μιας συσκευής παρακολούθησης στο όχημα, ώστε αυτό να μπορεί να εντοπιστεί σε περίπτωση κλοπής.
Τέλος, περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αναφοράς τυχόν εγκληματικής δραστηριότητας που μπορεί να αντιληφθεί ο οδηγός κατά την παροχή της υπηρεσίας.
Aναλυτικά οι οδηγίες:
Πώς να κρατήσετε τα χρήματα και τα υπάρχοντά σας ασφαλή
-Περιορίστε το ποσό των μετρητών που μεταφέρετε και αποφύγετε να τα αφήνετε γύρω από την κεντρική κονσόλα καθώς γίνονται εύκολος στόχος για έναν κλέφτη.
-Κρατήστε το κινητό σας τηλέφωνο ασφαλές και μακριά από τους επιβάτες.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.
-Εάν απειληθείτε με μαχαίρι ή άλλο όπλο, καλέστε αμέσως την Aστυνομία. Μη διακινδυνεύετε την προσωπική σας ασφάλεια.
Μείνετε ασφαλείς κατά την οδήγηση
-Εάν σας ζητηθεί να σταματήσετε ξαφνικά ή να παρεκκλίνετε σε πιο ήσυχες περιοχές, προσπαθήστε να το κάνετε σε τοποθεσία με καλό φωτισμό και πολύ κόσμο.
-Προσοχή στις τεχνικές απόσπασης της προσοχής που περιλαμβάνουν αιτήματα προσαρμογής των καθισμάτων ή πρόσβασης στο πορτμπαγκάζ: αυτό μπορεί να έχει σκοπό να σας κάνει να εγκαταλείψετε το όχημά σας.
-Εάν πρέπει να αφήσετε το όχημά σας, σβήστε τη μηχανή και πάρτε τα κλειδιά μαζί σας.
-Εξοπλισμός ασφαλείας
Τοποθετήστε ένα σύστημα εντοπισμού του οχήματος, το οποίο θα χρησιμεύσει σε περίπτωση κλοπής.
-Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια συσκευή βιντεοσκόπησης, εγκεκριμένη από την Aρχή Μεταφορών.
Σημειώνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να αναφέρουν όλες τις παραβατικές συμπεριφορές στην Αστυνομία, ενώ οι ιδιωτικοί φορείς ενοικίασης υποχρεούνται να καταγράφουν λεπτομέρειες για κάθε κράτηση, προκειμένου η Αστυνομία να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για τη διερεύνηση εγκλημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...