Περισσότερα από 6.000 ταξί κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης αντιδρώντας στην απελευθέρωση του κλάδου

Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας της Ισπανίας κατακλύστηκαν από περισσότερα από 6.000 ταξί, την Τρίτη, σε μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον νέο κανονισμό των επιβατικών μεταφορών της προέδρου της Κοινότητας της Μαδρίτης Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο, με τον οποίο σκοπεύει να «εξαφανίσει» τον κλάδο του ταξί», καταργώντας δικαιώματα όπως οι ημέρες ανάπαυσης ή τα ρυθμιζόμενα δρομολόγια, μεταξύ άλλων.

Οι οδηγοί ταξί κάλεσαν την τοπική κυβέρνηση να αποσύρει τον κανονισμό, καθώς καταφέρεται εναντίον «ενός τομέα που αποτελείται κυρίως από αυτοαπασχολούμενους και θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες της υπηρεσίας ταξί».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Ταξί, Χούλιο Σανζ, «το ταξί είναι και πάλι στους δρόμους για να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι είμαστε ενάντια στον κανονισμό που μόνο επισφάλεια θα προκαλέσει στον τομέα και επίσης σπάει μια δομή που εδώ και πολλά χρόνια εγγυάται την ασφάλεια του χρήστη».

Ο Σανζ επισήμανε ότι «οι αλλαγές που περιλαμβάνει ο κανονισμός είναι άκρως ανησυχητικές και για τους χρήστες της υπηρεσίας».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες είναι «άτυπες», διότι «δεν γίνονται για να απαιτήσουμε βελτιώσεις στους ναύλους ή τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, ζητάμε μόνο να διατηρηθεί ο ισχύων κανονισμός, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για εμάς και για τις περισσότερες από 15.000 οικογένειες που εξαρτώνται από το ταξί και προσφέρουν υπηρεσίες με τον μέγιστο επαγγελματισμό και εγγυήσεις στον πολίτη».

Τέλος, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για «την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσουν οι διαμαρτυρίες», επέμεινε όμως στην ανάγκη να συνεχιστούν προκειμένου να αποτραπεί το μοντέλο απελευθέρωσης της οικονομίας που φέρνουν οι πλατφόρμες στο ταξί και σε άλλους τομείς. «Δεν θέλουμε να παραδώσουμε το ταξί σε μεγάλες εταιρείες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...