Αεροταξί στο Μιλάνο: Το αρχικό κόστος για 2 επιβάτες από το αεροδρόμιο Μαλπένσα στην πόλη του Μιλάνου θα είναι 120 ευρώ ανά άτομο

Το Μιλάνο ετοιμάζεται για την άφιξη των ιπτάμενων ταξί και η Sea, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δύο αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, προετοιμάζεται γι’ αυτό, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρμάντο Μπρουνίνι.
Η Sea ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση των vertiporti, δηλαδή των διαδρόμων και των εγκαταστάσεων όπου θα αποπροσγειώνονται τα ηλεκτρικά αεροταξί.
«Το 2030 υπολογίζουμε ότι περίπου 2.000 επιβάτες θα μεταφέρονται με ιπτάμενα ταξί καθημερινά. Για την κατασκευή των πρώτων 4 vertiporti, που θα τεθούν σε λειτουργία από το 2026, σχεδιάζουμε συνολικές επενδύσεις πάνω από 30 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Μπρουνίνι. Στόχος είναι η μεταφορά των χιλιάδων ανθρώπων που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο – Κορτίνα.
Πόσο θα κοστίζει όμως η υπηρεσία; «Οι τιμές θα καθοριστούν από τον πάροχο υπηρεσιών», διευκρινίζει ο Μπρουνίνι, αφού η Sea θα προσφέρει μόνο τον χώρο προσαπογείωσης. Σύμφωνα με αναλύσεις, ωστόσο, το αρχικό κόστος για 2 επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Μαλπένσα στην πόλη του Μιλάνου θα είναι 120 ευρώ ανά άτομο, περίπου όσο κοστίζει και η μετακίνηση με ένα ιδιωτικής χρήσης ενοικιαζόμενο όχημα. Πρόθεση της Sea είναι να προσελκύσει όχι μόνο όσους πετούν με ιδιωτικό τζετ, αλλά και τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Ήδη η Emirates εκδήλωσε το ενδιαφέρον της γι’ αυτό το είδος υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες της business class.
Τα επόμενα χρόνια, η τιμή θα πέσει με την είσοδο στην αγορά ιπτάμενων ταξί που θα μπορούν να μεταφέρουν 4-6 επιβάτες. «Τότε το κόστος της διαδρομής Μαλπένσα – Μιλάνο μπορεί να πέσει στα 70-80 ευρώ», δήλωσε ο Μπρουνίνι.
Η κίνηση του Μιλάνου είναι η απάντηση στις προθέσεις της Ρώμης, όπου η Aeroporti di Roma, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Φιουμιτσίνο και Τσιαμπίνο, σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2025 τις πρώτες διαδρομές στην πόλη και μεταξύ της πόλης και των αεροδρομίων με ιπτάμενα ταξί. Η AdR επένδυσε στη Volocopter, κατασκευάστρια ηλεκτρικού ταξί που απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα. Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε η πρώτη, πειραματική, πτήση του Volocity με στόχο τη λειτουργία του το 2025.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...