Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρσοβίας αντιτίθεται στην αύξηση των τιμών ταξί

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαρσοβίας, τα μέλη του καταψήφισαν ένα ψήφισμα πολιτών που οργάνωσαν οι οδηγοί ταξί, όπως ανακοίνωσε η Συνδικαλιστική Ένωση Οδηγών Ταξί της Βαρσοβίας στον λογαριασμό της στο Facebook. Εξαιτίας των νέων κανονισμών, οι οδηγοί ζητούσαν αύξηση των τιμών για τις υπηρεσίες τους κατά 100%.
Οι οδηγοί ταξί αιτιολόγησαν τις προτάσεις τους λέγοντας ότι η τελευταία αύξηση για τη «σημαία» και ανά διανυόμενο χιλιόμετρο έγινε το 1995. Παράλληλα, δεν κρύβουν την πικρία τους μετά την απόφαση των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και σχεδιάζουν έφεση εναντίον της.

«Όλοι μπορούν, εκτός από μας»
Σύμφωνα με τις προτάσεις των οδηγών, οι τιμές για τη χρήση των υπηρεσιών ταξί θα ανέρχονταν σε 16 ζλότι (από 8 σήμερα) για την έναρξη της διαδρομής, ενώ η αύξηση των τιμών ανά χιλιόμετρο θα γινόταν ανάλογα με τη ζώνη: στην πρώτη ζώνη (καθημερινές, από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ.) η τιμή θα ανερχόταν από 3 σε 6 ζλότι, στη δεύτερη (καθημερινές, από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ., Κυριακές και αργίες) από 4,5 σε 9 ζλότι, στην τρίτη από 6 σε 12 ζλότι και στην τέταρτη από 9 σε 18 ζλότι. Ταυτόχρονα, το σχέδιο ψηφίσματος περιελάμβανε αύξηση της τιμής για μια ώρα στάθμευσης σε αναμονή πελάτη από 40 σε 80 ζλότι.
Όπως τονίζουν οι οδηγοί ταξί, αυτές είναι ανώτατες τιμές. Η πιθανή έναρξη ισχύος των νέων κανονισμών δεν θα αύξανε αυτόματα τις τιμές στο ανώτατο όριο, καθώς κάθε εταιρεία θα μπορούσε να αποφασίσει μόνη της.
Επισημαίνουν, επίσης, ότι άλλοι επιχειρηματίες μπορούν να ανεβάζουν ελεύθερα τις τιμές των υπηρεσιών τους και δεν χρειάζονται τη συγκατάθεση των Αρχών της πόλης. Επιπλέον, τονίζουν ότι η τελευταία αλλαγή των συντελεστών έγινε το 1995.

«Δεν τελειώνουμε εδώ»
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, το μέλος της Ένωσης Ντάριους Κοζνόφσκι ανέφερε ότι οι οδηγοί δεν κρύβουν την πικρία τους. Όπως εξήγησε, «το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται καθημερινά σκοτώνει τους ταξιτζήδες».
Τα μηνιαία έσοδα των 12-14 χιλιάδων ζλότι δεν είναι αρκετά, γιατί περιλαμβάνουν υψηλά έξοδα που σχετίζονται με το επάγγελμα, όπως καύσιμα, ασφάλιση αυτοκινήτου, λειτουργικά έξοδα και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μηνιαίο καθαρό κέρδος του είναι περίπου 3.000 ζλότι. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης «προχωρούν ήδη στις κατάλληλες κινήσεις που θα βοηθήσουν τους οδηγούς στη δικαστική μάχη με το Συμβούλιο της Βαρσοβίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...