Ολλανδία : Τέλος από χθες η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα ταξί

Από τις 23 Μαρτίου δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο ταξί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί πέταξαν μαζικά τις προστατευτικές μάσκες. Περίπου οι μισοί από τους οδηγούς ταξί θα συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα ή να την χρησιμοποιούν ανά περίπτωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TaxiPro. 403 οδηγοί ταξί απάντησαν στην ερώτηση αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την μάσκα εν ώρα εργασίας.
Οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές. Για παράδειγμα, το 51,9 % των οδηγών δήλωσε ότι θα αποχαιρετούσε οριστικά την μάσκα κατά τη διάρκεια της εργασίας , μόλις αυτό επιτρεπόταν την Τετάρτη 23 Μαρτίου . «Χαίρομαι που τις ξεφορτωθήκαμε», λέει ένας οδηγός από το Brookhuis. «Προτιμώ να έχω το μυαλό μου στο δρόμο και όποιος δεν αισθάνεται ασφαλής χωρίς την μάσκα είναι ελεύθερος να την φορέσει».
Πολύ νωρίς
Ωστόσο, οι άλλοι μισοί οδηγοί έχουν διαφορετική άποψη. Για παράδειγμα, το 12,4 % των οδηγών δήλωσε ότι θα συνέχιζε να φορά τη μάσκα. Η Maureen Hoffman, οδηγός ταξί για το TCR από το Raalte πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αντίο στην προστατευτική μάσκα. «Ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει. Ακόμη και η απλή γρίπη είναι πλέον επικίνδυνη. Δεδομένου ότι εμείς ως οδηγοί βρισκόμαστε σε έναν αρκετά μικρό χώρο και μεταφέρουμε τακτικά πολλούς πελάτες ταυτόχρονα, πραγματικά δεν νομίζω ότι είναι σοφό και υπεύθυνο να βγάλουμε από τώρα την μάσκα. Θα τη διατηρήσω προς το παρόν και θα μεταφέρω αυτή τη συμβουλή στους πελάτες μου», λέει η Χόφμαν.
Χαίρομαι που δεν είναι πλέον υποχρέωση
Το υπόλοιπο 35,7 % των οδηγών περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Η Tea Panneman, οδηγός ταξί στο Connexxion λέει: «Σίγουρα θα έχω μια μάσκα μαζί μου και θα αποφασίζω ανά περίπτωση αν την χρησιμοποιώ». Ωστόσο, η Panneman είναι χαρούμενη που αυτή η υποχρέωση τελείωσε. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι οδηγοί είναι χαρούμενοι που μπορούν να εργαστούν ξανά χωρίς μάσκα. Ελπίζω ότι οι εταιρείες ταξί να συνεχίσουν να μας διευκολύνουν με προϊόντα ατομικής υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μολυνθούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...