Απόφαση σοκ στη Λειψία. Ένα στα δύο ταξί πρέπει να είναι ηλεκτρικό

Με μια πρόσφατη δημοτική απόφαση, ο Δήμαρχος της Λειψίας όρισε ότι από εδώ και στο εξής, κάθε δεύτερο όχημα που θα ταξινομείται για περιστασιακή μεταφορά επιβατών πρέπει να τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια. Η τοπική βιομηχανία ταξί αιφνιδιάστηκε εντελώς. Οι εκπρόσωποι των ενώσεων το έμαθαν την περασμένη εβδομάδα αφού η πόλη της Λειψίας ενημέρωσε το κοινό με τη μορφή δελτίου τύπου σχετικά με έναν «δημοτικό κανονισμό για τον νόμο περί μεταφοράς επιβατών». Με άμεση ισχύ, η πόλη της Λειψίας θα αναλάβει νέο ρόλο στην έγκριση των μορφών μεταφοράς \”ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό\”, \”τακτική εξυπηρέτηση κατόπιν αιτήματος\” και \”ομαδοποιημένα ταξίδια από διάφορα άτομα\” παρέχοντας ένα βασικό πλαίσιο για τις υπάρχουσες και πρόσφατα καθορισμένες μορφές περιστασιακής μεταφοράς. Αυτό λαμβάνει τη μορφή δύο νέων διοικητικών κατευθυντήριων γραμμών.
Μεταξύ άλλων, καθορίζει έναν ελάχιστο ναύλο για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό και ορίζει τη σαφή απαίτηση ότι \” για νέες ταξινομήσεις , κάθε δεύτερο νεοαποκτηθέν όχημα σε περιστασιακή κίνηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του τμήματος 2 του νόμου περί ηλεκτρικής κινητικότητας ». Από το 2025, κάθε όχημα θα πρέπει να πληροί αυτήν την απαίτηση. Η βάση αυτού του μέτρου είναι η έννοια εφαρμογής \”Λειψία – Πόλη για έξυπνη κινητικότητα\” καθώς και η νέα παράγραφος 1α της τροποποίησης του νόμου περί μεταφορών επιβατών (PBefG), σύμφωνα με την οποία, οι στόχοι της προστασίας του κλίματος και η βιωσιμότητα πρέπει να ληφθούν υπόψη ».
Αυτή η απαίτηση δημιούργησε αναστάτωση μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ταξί. «Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό με συγκεκριμένους όρους», αναφέρει ο Thomas Voigt από το Ραδιοταξί 4884 όταν ρωτήθηκε από τους Taxi Times. «Πώς θα καθορίσουν οι αρχές ποια από τα νέα καταχωρημένα οχήματα μπορεί να έχει κινητήρα καύσης και ποιος πρέπει να παρουσιάσει ηλεκτρικό όχημα» είναι επίσης μια αναπάντητη ερώτηση.
Μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλάδου, θέλουν τώρα να έχουν μια άμεση συνάντηση με τον δήμαρχο Burkhard Jung και να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα. Κανείς δεν αντιστέκεται στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, λέει ο Voigt, αλλά είναι αντίθετος με αυτή την οδηγία και απαιτεί τουλάχιστον ανασταλτικό χαρακτήρα και παράταση της προθεσμίας.
Ο Voigt εξηγεί γιατί αυτό είναι απαραίτητο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των προβλημάτων παράδοσης οχημάτων ταξί που έχουν ήδη παραγγελθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. «Εμείς οι ίδιοι έχουμε παραγγείλει δύο αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης, αλλά δεν θα παραδοθούν μέχρι την άνοιξη του 2022. Τι γίνεται αν οι αρχές δεν εγκρίνουν πλέον ένα από αυτά; »
Η οδηγία γίνεται εντελώς παράλογη όταν ορίζει ότι «η χρήση της δημόσιας υποδομής φόρτισης δεν επιτρέπεται και είναι δυνατή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εάν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η επιστροφή στο δικό του σημείο φόρτισης. Η πόλη αναφέρει ότι ο λόγος για αυτόν τον περιορισμό είναι \”ότι οι σταθμοί φόρτισης στον χώρο της δημόσιας κυκλοφορίας προορίζονται για μεμονωμένη κίνηση\”.
«Η πόλη δεν κάνει καμία κίνηση για να μας ενθαρρύνει να αγοράσουμε ηλεκτρικά ταξί, αλλά εξακολουθεί να θέλει να μας αναγκάσει να αλλάξουμε. Και τότε δεν θα μας επιτρέπεται καν να χρησιμοποιούμε τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Αυτό εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί παραλογισμός », λέει ένας θυμωμένος οδηγός ταξί από τη Λειψία. \”Ο Δήμαρχος της Λειψίας δεν φαίνεται να γνωρίζει τη λεπτομερή δομή του κλάδου μας, διαφορετικά θα γνώριζε ότι ο ταξιτζής δεν μπορεί να βάλει ένα καλώδιο επέκτασης στο e-ταξί του από τον πέμπτο όροφο του ενοικιαζόμενου διαμερίσματός του\”.
Ο δήμαρχος σίγουρα θα είχε ενημερωθεί για αυτό αν είχαν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις με τη βιομηχανία των ταξί για αυτό το θέμα και δεν είχε αποφασίσει ερήμην μας. Αυτό είναι ακόμα πιο εκπληκτικό για τους εκπροσώπους των ταξί της Λειψίας, καθώς συμφώνησαν σε πολλά άλλα σημεία αυτής της διοικητικής κατευθυντήριας γραμμής, αλλά δεν μίλησαν καθόλου για σχέδια ποσόστωσης ηλεκτρικού ταξί. Έτσι, τώρα ελπίζουμε σε μια διευκρινιστική συνομιλία με τον Δήμαρχο Γιουνγκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...