Νόττινχαμ : Αδυναμία των ταξιτζήδων να αντικαταστήσουν τα παλιά τους οχήματα

243 άδειες ανακλήθηκαν ή δεν ανανεώθηκαν από την Δημοτική Αρχή
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νόττινχαμ έχει περισσότερες από 200 αδιάθετες άδειες ταξί, καθώς οι οδηγοί αδυνατούν να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους ή εγκατέλειψαν το επάγγελμα. Όσοι έχασαν την άδειά τους επειδή δεν μπόρεσαν να αγοράσουν ακριβά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων προσέφυγαν στο δικαστήριο προσβάλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πόλη του Νόττινχαμ ήθελε τουλάχιστον 400 ταξί από το συνολικό στόλο να μετατραπούν σε αμιγώς ηλεκτρικά και είχε θέσει ως καταλυτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου του 2020. Μέχρι σήμερα 177 από τα 400 ταξί αντικαταστάθηκαν με οχήματα μηδενικών ρύπων.
Οι οδηγοί έπρεπε να πάρουν δάνειο για να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα, τα οποία κοστίζουν από 36.000 έως 60.000 λίρες, ποσό που ένας οδηγός περιέγραψε ως ‘’δεύτερη υποθήκη’’. Το Δημοτικό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι οι οδηγοί γνώριζαν τις προτεινόμενες αλλαγές από το 2017 και είχαν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των αυτοκινήτων τους. Τώρα λόγω της πανδημίας δίνεται προθεσμία μέχρι το τέλους του χρόνου είτε για να ταξινομήσουν νέο αυτοκίνητο ή να επιβεβαιώσουν ότι το έχουν παραγγείλει.
Ορισμένοι οδηγοί ζήτησαν παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2022, αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Η μοναδική προσφορά του Δήμου είναι μια επιδότηση της τάξης των 3.464 λιρών. Προς το παρόν 243 άδειες ταξί είναι σε εκκρεμότητα, κι αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτές θα διατεθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...