Παραγουάη : Η Uber και η Bolt παραβιάζουν το νόμο και κρύβονται πίσω από την ταυτότητα της πολυεθνικής

Από τις τρεις πλατφόρμες κινητικότητας που λειτουργούν στην Παραγουάη: Muv, Uber και Bolt, μόνο η Muv έχει ένα γραφείο για να δέχεται τους πελάτες της αυτοπροσώπως, κοντά στον Δήμο Asunción, ωστόσο, οι άλλες δύο εταιρείες δεν έχουν νόμιμη διεύθυνση όπου μπορεί να πάει κάποιος σε περίπτωση σοβαρών καταστάσεων.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με καταστάσεις απειλών, ατυχημάτων ή πράξεων που έβλαψαν την ασφάλεια των ατόμων που μεταφέρονται από οδηγούς που τοποθετούνται, επιλέγονται, φιλτράρονται, πληρώνονται από την Uber ή την Bolt.

Ο αναλυτής και σύμβουλος σε επενδυτικά προγράμματα, Stan Canova, υπέβαλε καταγγελία για προσωπικό θέμα, για να δείξει τις αδυναμίες αυτών των εταιρειών, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες. Ο Canova διαβεβαίωσε ότι η Uber έχει διεύθυνση, αλλά είναι ένα \”εργαστήρι επαλήθευσης\” στη γειτονιά του San Cristóbal, όπου κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι \”εκπρόσωπος\” της εταιρείας.  Εντυπωσιάστηκε επίσης από το γεγονός ότι οι εταιρείες (με έδρα τις ΗΠΑ και την Εσθονία) δεν προσλαμβάνουν τουλάχιστον έναν δικηγόρο, για να είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός τους στην Παραγουάη, αν και  το κόστος για αυτό είναι αμελητέο.

\"\"

«Αυτό το άτομο που εκπροσωπώ απειλήθηκε, θέλαμε να μιλήσουμε με έναν αξιωματούχο της Uber στην Παραγουάη, αλλά είδαμε την αποτυχία και σε αυτό. Ομοίως, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει διεύθυνση για την αποστολή ειδοποιήσεων, πιστοποιητικών, εξασφαλίσεων, αξιώσεων, όχι μόνο από τον τομέα των καταναλωτών, αλλά και από τις αρχές. «Η μεταφορά ανθρώπων δεν είναι  ίδια με την πώληση οπτικοακουστικού περιεχομένου όπως Netflix, Disney +, Spotify κ.λπ. Ο Canova συνέχισε λέγοντας ότι, δυστυχώς, κρύβονται πίσω από τη «πολυεθνικότητα  τους» και ότι είναι μια εταιρεία «τεχνολογίας». \”Είμαι 100% υπέρ των Ταξί, καθώς και της τεχνολογικής καινοτομίας, αλλά απαιτούμε να γίνουν σεβαστές οι βασικές νομικές αρχές.\”

Ο αναλυτής τόνισε ότι η καταγγελία δεν υποβάλλεται για λογαριασμό του πελάτη του, αλλά ως κάτι προσωπικό, βάσει των διατάξεων του Εθνικού Συντάγματος της Παραγουάης.

\"\"

Τι λέει ο νόμος ;

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 7

Ο Προμηθευτής Αγαθών και Υπηρεσιών με απομακρυσμένα ηλεκτρονικά μέσα θα υποχρεωθεί, με την επιφύλαξη των διατάξεων που ορίζονται στους κανονισμούς προστασίας των καταναλωτών, να θέσει στη διάθεση των παραληπτών της υπηρεσίας και της αρχής εφαρμογής μόνιμα, εύκολα, άμεσα και δωρεάν, τις ακόλουθες πληροφορίες :  Όνομα εταιρείας, διεύθυνση, όνομα κατόχου, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμοί τηλεφώνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...