Η Ένωση ταξί της Μαδρίτης και η Securitas España υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την αύξηση της ασφάλειας στα ταξί

Η Madrid Professional Taxi Federation (FPTM) και η Securitas Seguridad España, θυγατρική της διεθνούς εταιρείας έξυπνων υπηρεσιών ασφαλείας για εταιρείες και ιδρύματα, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την αύξηση της ασφάλειας στην υπηρεσία ταξί.
Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Securitas θα προσφέρει ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο είναι ανοιχτό σε ολόκληρο τον τομέα στην Ισπανία, και το οποίο θα επιτρέπει στους οδηγούς ταξί να συνδέονται με το Κέντρο Επιχειρήσεων Securitas (SOC) κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας του Υπουργείου.
Αυτό το σύστημα ασφαλείας λειτουργεί μέσω μιας επεκτάσιμης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οδηγού ταξί, και θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα. Αυτό θα επιτρέψει στους χειριστές SOC να γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στο όχημα σε περίπτωση συμβάντος, ενεργοποιώντας την ακρόαση όταν ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα ή με αυτόματη και άμεση σύνδεση σε περίπτωση ατυχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, το SOC θα εφαρμόσει τα αντίστοιχα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης κοινοποίησης στις Κρατικές Δυνάμεις Ασφαλείας και Σώματα ή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Επιπλέον, η υπηρεσία ενσωματώνει έναν ανιχνευτή χρήσης αναστολέα για να προειδοποιεί τον οδηγό ότι το σύστημα έχει παραβιαστεί και έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη διαδρομή που έχει διανύσει το όχημα εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εσωτερικής κάμερας στο αυτοκίνητο που, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, επιτρέπει στους επαγγελματίες της Securitas SOC να παρατηρούν τι συμβαίνει σε περίπτωση συμβάντος, εκτός από την παροχή εγγραφής εικόνων.
«Η ίδια η αστυνομία, ως αρμόδιος φορέας για την ασφάλεια, έχει γνωστοποιήσει τη μεγάλη ευπάθεια της ομάδας ταξί και την συμπεριλαμβάνει στις παραμέτρους των ειδοποιήσεων από μεγάλα κέντρα συναγερμού. Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τέτοιες συμφωνίες είναι απαραίτητες και αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για την ασφάλεια των οδηγών ταξί », τόνισε ο πρόεδρος της FPTM, Τζούλιο Σαντς.
«Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στην αύξηση της ασφάλειας σε μια ομάδα που εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους σε καθημερινή βάση. Τόσο το σύστημα προστασίας όσο και τα πρωτόκολλα δράσης έχουν σχεδιαστεί και είναι προσαρμοσμένα στη δραστηριότητα του ταξί και θα βοηθήσουν στην αποτροπή αυτών των περιστατικών», εξήγησε ο διευθυντής της Securitas Seguridad España, Rafael González.
Υπό αυτή την έννοια, ο Σανζ τόνισε ότι «αυτή η συμφωνία κατέστη δυνατή μετά από μήνες έντονης εργασίας από τους επαγγελματίες της Securitas για να προσφέρει ένα αποτελεσματικό, αξιόπιστο σύστημα που συμμορφώνεται με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τους αρμόδιους κανονισμούς σχετικά με αυτό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...